Tizenhatmillió forintot csalt ki az interneten emberektől egy örkényi pár

internetes csalókat fogtak a rendőrök
internetes csalókat fogtak a rendőrök
Vágólapra másolva!
Az örkényi rendőrök befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki élettársával közösen úgy döntött, hogy megélhetését internetes csalásokkal fogja biztosítani.
Vágólapra másolva!

A férfi álneveken regisztrálta magát a legnépszerűbb közösségi oldalon,

ahol kezdetben faházat, később autóalkatrészeket kínált megvételre.

A hirdetés iránt érdeklődők a megadott számlaszámra utalták a pénzt, de a megvásárolt termék nem érkezett meg, az eladó pedig elérhetetlenné vált. A kezdetben kétmillió forintosnak látsz csalás több mint 16 milliósra duzzadt, amikor kiderült, hogy több mindenben érintett a férfi és az élettársa, a 25 éves H. Ramóna is segített neki ezekbena csalásokban.

A lebukás kockázatának minimalizálására K. László mindent megtett.

Magát autóbontással foglalkozó vállalkozás vezetőjének kiadva kötött megállapodást több emberrel,

akik heti juttatásaik fejében saját bankszámláikon fogadták az autóalkatrészek eladásából származó összegeket. Az így fogadott pénzt a gyanúsított rendelkezése szerint, egy másik bankszámlaszámra utalták, vagy készpénzben neki vagy az élettársának átadták.

Internetes csalókat fogtak a rendőrök Forrás: Police.hu

Megállapodás után, az így megszerzett személyes adatokat felhasználva, az érintettek tudta és beleegyezése nélkül különböző szolgáltatóknál SIM kártyákat aktivált.

Ezeket felhasználva folytatta az áldozatokkal, illetve a tranzakciókat végzőkkel a kapcsolattartást.

A letartóztatás alatt álló, 31 éves K. Lászlót és szabadlábon védekező élettársa, a 25 éves H. Ramónát 8 rendbeli pénzmosással, 117 rendbeli kisebb kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalással, 7 rendbeli kisebb kárt okozó bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás kísérletével, 93 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják, mely K. László tekintetében kiegészült 5 rendbeli személyes adattal visszaéléssel is.

A Dabasi Rendőrkapitányság Örkényi Rendőrőrsén lezárták a nyomozást. A közel tízezer oldalnyi ügy iratait vádemelési javaslattal küldték el az illetékes ügyészeknek.