Halálos balesetet okozott egy 17 éves sofőr Soltnál

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Vádat emelt a kecskeméti ügyészség egy 17 éves fiatalkorú ellen, aki tavaly májusban halálos balesetet okozott Soltnál. Valószínűleg felfüggesztett fogházbüntetést kap és eltiltják a vezetéstől.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség tájékoztatása szerint a fiatal férfi tavaly május 26-án délután Solt lakott területén kívül, az 52-es főúton vezette az apja autóját. Nappali, jó látási viszonyok voltak, a nagy forgalmú úttest száraz volt.

Aztán egy kanyarban áttért a szembejövő sávba, ahol nekiütközött egy szemből szabályosan érkező autónak.

A vétlen sofőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A mellette, becsatolt biztonsági övvel utazó férje azonban a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy augusztus 15-én meghalt.

A büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és felfüggesztett fogház, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a felfüggesztés próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.