Dunai hajóbaleset: egy tolmács miatt kellett félbeszakítani a tárgyalást

Hableány kiemelése, Duna, Hajóbaleset, 2019.06.11.
Vágólapra másolva!
Ma a dél-korai túlélőket hallgatták volna meg a három évvel ezelőtti, 27 halálos áldozattal járó, dunai hajóbaleset tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken távmeghallgatással, de a tolmács alkalmatlansága miatt ez nem sikerült – írja a Blikk. A balesettel a szállodahajó ukrán kapitányát, Jurij C-t vádolják.
Vágólapra másolva!

Szerda reggel folytatódott a dunai hajóbaleset tárgyalása a Főváros Törvényszéken, ahol távmeghallgatással azt a hét dél-koreai személyt hallgatták volna meg, akik túlélték a balesetet.

Először egy nő állt volna a tanúk padjára, de a tolmács alkalmatlansága miatt félbe kellett szakítani a tárgyalást

– írja a Blikk.

A Hableány sétahajó, miután kiemelték a Dunából Fotó: Polyák Attila - Origo

A bírónő ezek után arról érdeklődött, tudnak-e másik tolmácsot szerezni, de a válasz az volt, hogy nem. Majd úgy döntött, hogy amíg nem oldják meg ezt a kérdést, vagyia nem lesz egy másik tolmács, szünetet tartanak.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Viking Sigyn szállodahajó 2019. május 29-én este áthajtott a Hableány sétahajón a Duna Margit hídi szakaszán.

A sétahajó mindössze 7 másodperc alatt elsüllyedt. Összesen 35 ember utazott rajta, közülük csak heten élték túl a tragédiát.

A szállodahajó ukrán kapitányát, Jurij C.-t vádolta meg az ügyészség a baleset okozásával. A vád szerint a kérdéses időpontban legalább 5 percig nem a hajó vezetésére figyelt.