Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elmarasztaltak egy magyar munkáltatót, mert nem engedte transznemű dolgozóját a női mosdóba

zászló, pride, lmbtq,  LMBTQ-transz-BLM, blm, transz, egyesített
Progress pride flag (new design of rainbow flag) waving in the air with blue clear sky, Celebration of gay pride, The symbol of lesbian, gay, bisexual and transgender, LGBTQ community in Netherlands.
Vágólapra másolva!
Az alapvető jogok biztosa szerint megsértette az egyenlő bánásmód követelményét a munkáltató - írja a Mandiner. A Soros-birodalom által pénzelt agresszív LMBTQ-propagandát folytató Háttér Társaság miatt úgy kellene beengedni a transznemű nőt (biológiai férfit) a női mosdóba, hogy azt a női munkatársak leszavazták.
Vágólapra másolva!

Az alapvető jogok biztosa megállapította: megsértette az egyenlő bánásmód követelményét az a munkáltató, amely nem biztosította egy transznemű munkatárs számára a nemi identitásának megfelelő munkahelyi öltöző- és mellékhelyiség-használatot – áll a Soros György által támogatott LMBTQ-propagandát folytató Háttér Társaság szerdai közleményében.

A hazai agresszív LMBTQ-propagandát folytató sorosista Háttér Társaság segített az ügyben Forrás: shutterstock.com

A Soros-szervezet szerint Petra már több éve dolgozott a munkahelyén, amikor transzneműként coming outolt, majd később nemváltoztató műtéteken is átesett. Az információik szerint a transznemű dolgozó ettől kezdve többször kérte munkaadóját, hogy használhassa a női öltözőt és mosdót.

A munkáltató szavazást kezdeményezett a női munkavállalók körében arról, hogy hozzájárulnak-e ehhez. A munkatársak többsége ezt leszavazta.

Ezt követően a transznemű munkatárs a Háttér Társaság segítségével az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Egyenlő Bánásmódért Felelős Főigazgatóságához fordult, ahol megállapították, hogy a transznemű nő (biológiai férfi) hátrányt szenvedett el munkahelyén.

A határozatban elrendelték a jogsértő állapot megszüntetését, és kötelezte a munkáltatót, hogy valamilyen módon biztosítsa a transznemű munkavállalója számára a nemi identitását figyelembe vevő öltöző- és mellékhelyiség-használatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről