Pénzért vett OKJ-s bizonyítványt egy vegyeskereskedés tulajdonosa

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Jogerősen elítélte a bíróság azt a nőt, aki OKJ-s vizsgabizottsági elnökként 2013-ban felajánlotta egy zuglói vegyeskereskedés tulajdonosának, hogy pénzért segít neki a szakképesítést igazoló bizonyítványt szerezni.
Vágólapra másolva!

A férfi elfogadta az ajánlatot, amit a nőt tett neki.

Később egy eddig ismeretlen ember levizsgázott a férfi adataival, aztán a nő kiállította a bizonyítványt, amit az irataival együtt visszaadott a férfinak.

Ezért 160 ezer forintot fizetett a nőnek a férfi.

Első fokon a bíróság a férfit felbujtóként elkövetett, közfeladatai helyzettel visszaélés, vesztegetés és felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás miatt 30 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A nőt közfeladati helyzettel visszaélés, vesztegetés elfogadása és közokirat-hamisítás miatt

4 év próbaidőre felfüggesztett büntetésre és 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint örökre eltiltotta a vizsgáztatástól.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, a védelem pedig felmentésért és enyhítésért fellebbezett. Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla a férfi pénzbüntetését 100 ezer forintra emelte, a nő eltiltását 5 évre csökkentette. Az ítélet jogerős - írja az ügyészség.