Belgiumig menekült el egy lopott autóval a bűnügyi felügyeletből egy férfi

rendőrautó rendőrség letartóztat
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy férfi megszegte a bűnügyi felügyelet szabályait azzal, hogy egy lopott autóval külföldre szökött. Lopással és fogolyszökéssel vádolja a Komáromi Járási Ügyészség.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint lopás miatt indított eljárásban 2020. június 3-án rendelték el a férfi bűnügyi felügyeletét. A bírósági végzésben előírták, hogy Kisbért nem hagyhatja el. 2020. szeptember 20-án este egy helyi ház előtt parkolt egy 385 ezret érő autó. Mivel a kulcsot is benne hagyta a sofőr, a férfinek nem volt nehéz dolga.

Beült és elindította az autót, amivel előbb a barátnőjéhez ment, majd vele együtt Szlovákián, Ausztrián, Németországon és Hollandián keresztül Belgiumban kötöttek ki.

A férfi azt tervezte, hogy eladja az autót, de 2020. október 1-jén a német határrendőrség a határellenőrzésen megállította lefoglalta az autót. Eközben a kisbéri rendőrök elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen, aki

2020. október 6-án tért haza egy nemzetközi vonattal, amin a rendőrök elfogták.

A ügyészek indítványozták, hogy a Komáromi Járásbíróság egyesítse az ügyet a lopás miatt már folyamatban lévő eljáráshoz, amely után a különös és többszörös visszaeső férfit ítélje fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra.