Fekete-Győr András szerint nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezze magát – videó

ellenzéki megemlékezés oktober 23 Fekete-Győr András Hajnal Miklós
Vágólapra másolva!
A Momentum Mozgalom bukott elnöke, Fekete-Győr András először reagált a Hajnal-ügyre. Nemrég ugyanis kiderült, hogy a magát közgazdásznak állító Hajnal Miklós politikusnak, a baloldali párt egyik elnökségi tagjának nincsen diplomája. Fekete-Győr erre azt mondta, hogy szerinte nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezhesse magát. Az egyetemi végzettséggel nem rendelkező Hajnal amúgy felügyelőbizottsági elnök a BKK-nál, és ezért havi bruttó több mint félmillió tiszteletdíj jár neki a mi adónkból.
Vágólapra másolva!

Az előválasztásnak csúfolt komédia, a Gyurcsány-show alatt derült ki, hogy a baloldali Momentum Mozgalom egyik elnökségi tagja,

Hajnal Miklós nem rendelkezik diplomával, noha ő korábban közgazdászként hivatkozott saját magára, aki ráadásul a híres Oxfordi Egyetemen tanult

írja a Mandiner.

Fekete-Győr András és Hajnal Miklós Fotó: Koncz Márton - Origo

A Gyurcsány-show honlapjára feltöltött önéletrajza alapján azonban az oxfordi tanulmányait félbeszakította, így nincs diplomája, újabb tanulmányokba pedig csak idén kezdett.

Mindezek ellenére

a csupán érettségivel rendelkező Hajnal felügyelőbizottsági elnök a BKK-nál, amiért havi bruttó több mint félmillió forintot kap a mi adónkból.

A momentumos politikus később sajnálatát fejezte ki, és elnézést kért azért, amiért hamisan közgazdásznak állította magát.

Hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorában a Momentum bukott elnöke, Fekete-Győr András reagált a Hajnal-ügyre.

Fekete-Győr párttársa végzettségével kapcsolatosan a Mandiner beszámolója alapján azt mondta:

Tehát magyarán:

a bukott pártelnök szerint ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezhesse magát, nem kell diploma.

Arra a kérdésre, hogy Hajnal dolgozott-e közgazdászként diploma nélkül, Fekete-Győr azt válaszolta, hogy tudomása szerint Hajnal dolgozott a Google-nél, illetve hogy volt saját vállalkozása is.

Érdekesség, hogy a nyilvános önéletrajza alapján Hajnal Miklós csupán négy hónapot töltött a Google brüsszeli kirendeltségénél, „szakmai gyakorlaton", saját vállalkozás pedig nem szerepel a Hegyvidéken országgyűlési képviselőjelöltként induló politikus önéletrajzában.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője annyira ledöbbent Fekete-Győr András hétfői kijelentésén, hogy azt írta közösségi oldalán: