Saját angliai lakásán késeltek halálra egy fiatal magyar egyetemistát

kés konyhakés illusztráció
kés konyhakés illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy fiatal lengyel férfi halálra késelt egy magyar egyetemistát Bradfordban. A pedagógusnak készülő nőn kívül még egy embert súlyosan megsebesített, ő élet és halál között lebeg.
Vágólapra másolva!

A 24 éves, budapesti fiatal pedagógus holttestét a saját lakásában találták meg, miután brutálisan megkéselte egy 23 éves lengyel egyetemista, S. Zbigniew.

A lakáson egy másik, 21 éves fiatalt is találtak, súlyos, szúrt sérülésekkel. A nő ugyan túlélte az esetet, de most élet és halál között lebeg. A magyar lány ismerősei azóta sem tértek magukhoz, a mélyen vallásos lányt ugyanis mindenki rajongásig szerette - írja róla és a gyilkosságról a Bors.

- mondta a lapnak a lány egyik barátnője.

A fiatal egyetemista három éve élt Bradfordban, a helyi egyetemen végezte tanulmányait,

speciális igényű gyerekek tanításával szeretett volna foglalkozni,

és éppen e hét vasárnapján készült konfirmálni.

"A hite nagyon fontos volt neki. Sok időt töltött önkéntesként a bradfordi katedrálisban, több csoporttal is együttműködött, mert szívügye volt a közösségi munka" - írták róla közeli ismerősei a közösségi médiában. "Ha rájövök, hogy soha többé nem hallom a hangját, darabokra török" - tette hozzá egy másik barát.

– szögezte le.

Teológiát tanult a gyilkos

A gyilkos szintén a bradfordi egyetemen tanult, méghozzá politológiát, korábban azonban Ausztráliában teológia és filozófia tanulmányokat végzett, szintén erős vallási háttérrel érkezett Angliába, ahol ő is tevékeny tagja volt az egyetemi közösségnek - tudta meg róla a Bors.

Idén tavasszal azonban egy koronavírus-fertőzés után súlyos tünetekből lábadozott, a helyi sajtóban akkor azt nyilatkozta,

szinte élni sem hagyja őt a poszt-Covid miatti fülzúgás, amitől nem tudott aludni és tanulni sem.

"Minden nap egy kínszenvedés, a fülzúgás gyakran olyan hangos, hogy semmire nem tudok összpontosítani, hacsak nincs mellettem valamilyen, fehér zajt kiadó készülék. Pár hónapig álmatlanságban is szenvedtem" – mesélte.

Az, hogy mi állt a gyilkosság hátterében, egyelőre rejtély, azonban a helyi rendőrség vádat emelt ellene, és le is tartóztatta. Az ügyben a Bors kereste a rendőrséget, de lapzártánkig nem válaszoltak.

Címlapi és social media képünk illusztráció.