Elítélheti a bíróság azokat, akik a 28-as villamoson gyilkoltak meg egy férfit

bűntény, helyszínelés, rendőr, gyilkosság, Orczy tér, budapest
Budapest, 2020. április 3. Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2020. április 3-án éjszaka Budapesten, az Orczy térnél, ahol megöltek egy férfit. Egy háromfős társaság egyik tagja szúrt meg egy 25 éves férfit a 28-as villamoson, majd a helyszínről elmenekült. A 25 éves férfi életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni, a sérüléseibe belehalt. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A héten folytatódik a tárgyalása annak a férfinak és két társának, akik tavaly áprilisban öltek meg egy férfit Budapesten, a 28-as villamoson, mert nem engedte, hogy megsimogassák a kutyáját. A vita közben az egyik támadó előkapott egy kést, majd mellkason szúrta áldozatát.
Vágólapra másolva!

Két férfi és egy nő részegen utazott a 28-as villamoson 2020. április 3-án. Útközben észrevettek egy férfit a barátjával, akinek az ölében volt a kutyája.

Az egyikük odalépett a férfihez. Meg akarta simogatni a kutyát, amit a gazdája nem engedett.

A gyilkosság helyszíne Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ezen összevesztek egymással annyira, hogy az a támadó elővett egy kést. A férfi barátja ezt észrevette, de még mielőtt bármit tehetett volna, a támadó társa megütötte őt.

A támadó mellkason szúrta a férfit, aki a helyszínen meghalt.

A kiabálások miatt a sofőr megállította a villamost és kinyitotta az ajtókat. A háromfős banda elmenekült de a férfi kutyája is leugrott és elszaladt.

A rendőrség a bejelentés után 23 perccel elfogta a 38 éves D. Károlyt és a 29 éves nőt, majd a közeli MÁV-telepen a 43 éves L. Jánost is. Ez utóbbit vádolják azzal, hogy leszúrta a férfit.

A nő menekülés közben egy virágládában rejtette el a kést.

A gyilkosság helyszíne Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az ügyészség L. Jánost gyilkossággal, a másik férfit bűnsegédként elkövetett emberöléssel, a nőt pedig bűnpártolással vádolja.

A héten tanúk meghallgatásával folytatódik a tárgyalás, aminek befejezése esetén ítéletet is hirdethet a bíróság

– írja a Fővárosi Törvényszék.

Ahogy azt korábban megírtuk, a meggyilkolt férfi kutyáját, Pepsit később egy nő találta meg egy közeli óvoda udvarán.