Szijjártó Péter: A Fidelitas értékrendje lázadás a liberális mainstreammel szemben

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten, Hungexpo, 2021.11.14.
Budapest, 2021. november 14. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Fidelitas stabil értékrendje lázadást jelent az "Európát, sőt az egész világot uralni akaró" liberális mainstreammel szemben - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Fidesz ifjúsági szervezetének tisztújító kongresszusán a tárca közleménye szerint.
Vágólapra másolva!

Beszédében Szijjártó Péter a Fidelitas 25 éves fennállása kapcsán rámutatott, hogy ennyi idő alatt "nem csak politikusok, hanem komplett politikai szervezetek, pártok is jönnek-mennek".

- mondta példaként.

Szerinte azonban "ahogy a Fidesz képviseli a politikában a stabilitást, a biztonságot, a kiszámíthatóságot, ugyanezt teszi a Fidelitas a politikai ifjúsági szervezetek világában".

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"A tény, hogy az elmúlt 25 esztendőben a fidelitasosok végig ragaszkodtak az értékeikhez, végig ragaszkodtunk ahhoz, hogy mi igenis patrióták vagyunk, igenis keresztény alapokon állva politizálunk, igenis a keresztény értékeket tartjuk fontosnak, igenis

értéknek tartjuk az egymás iránti tiszteletet és megbecsülést, ma valóban lázadás az Európát, sőt az egész világot uralni akaró liberális mainstreammel szemben"

- fogalmazott.

Szijjártó Péter ezt követően a koronavírus-járványról és annak gazdasági hatásairól beszélt, mondván, az elmúlt másfél évben egyszerre kellett az emberek életét és munkahelyét is megmenteni.

- jelentette ki.

Hozzátette, hogy a kormány azonban a legnehezebb időkben is ragaszkodott a politikai családja értékeihez, helyes döntéseket hozott, és sikerrel tudta kezelni az eddigi járványhullámokat.

Ennek nyomán beruházási rekord született, megmentettek 270 ezer munkahelyet és megalapozták a több mint 6 százalékos gazdasági növekedést idénre.

"Nektek, nekünk, a Fidelitasnak is ez a legnagyobb ereje, a stabil és állandó értékrend, valamint az ahhoz való ragaszkodás" - hangsúlyozta a tárca közleménye szerint.