Vágólapra másolva!
Nem jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn azt a férfit, aki különböző biztosítások megszerzése érdekében levágatta a lábát egy vonattal 2014 nyarán.
Vágólapra másolva!

Egy férfi 2013 novembere és 2014 februárja között több magas kockázati fedezetű élet- és balesetbiztosítási szerződést kötött különböző biztosítótársaságoknál azért, hogy

2014. július 30-án egy vidéki vasútállomáson az indító jelzés után

szándékosan bemászott egy éppen induló vonatszerelvény utolsó vagonjának utolsó tengelye elé,

így az induló vonat kerekei átmentek rajta.

A lábai olyan súlyosan roncsolódtak, hogy azokat térdtől lefelé amputálni kellett.

Felesége 2014. augusztus 1-én "a káreseményt bejelentette" a biztosítóknak, amelyek többsége csalás gyanúja miatt nem teljesített a kifizetést.

A bűncselekménnyel veszélyeztetett kárérték közel hatszázmillió forint.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint

a férfit különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalásban és hamis magánokirat felhasználásában találták bűnösnek.

Kitértek arra is, hogy a bíróság enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, a vádlott büntetlen előéletét és azt is, hogy a csalások - mint írták - "kísérleti szakban maradtak".

Emellett figyelembe vették, hogy bár a balesetet a férfi idézte elő, de "cselekményével a saját mindennapi életvitelét is megnehezítette", ugyanakkor súlyosító körülményként értékelték a halmazati elkövetést. Az ítélettel szemben a férfi és védője felmentésért fellebbezett, míg az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a fellebbezésre.