Kiskorú rokonai életét veszélyeztette egy jogosítvány nélkül vezető, felelőtlen sofőr

Vágólapra másolva!
Jogosítvány nélkül vezetett, és balesetet okozott egy 22 éves, Nógrád megyei férfi, melyben két fiatalkorú utasa megsérült. A férfi eztán cserbenhagyta a két fiút, és eltűnt. Az ügyészség felfüggesztett börtönt, és vezetéstől eltiltást javasolt vele szemben, ezenkívül a balesettel okozó kárt is meg kell térítenie.
Vágólapra másolva!

A férfi januárban

nevelőapja forgalomból kivont autójával ment vásárolni, vele tartott két rokona, egy 17 és egy 15 éves fiú. A férfinak jogosítványa nem volt. A férfi a téli útviszonyokhoz képest gyorsan hajtott, a kocsi ezért Vanyarc lakott területén megcsúszott, egy villanyoszlopnak ütközött, majd a vízelvezető árokba csapódott.

A baleset után a férfi a hátul utazó fiúval kisegítette a jobb első ülésből a másik utast, majd

bekísérte őket egy rokona közeli házába, és rábízta a vérző és fájdalomra panaszkodó kamaszokat, ő maga pedig elmenekült. A fiúkat mentők szállították kórházba,

mindketten zúzódásos sérüléseket szenvedtek.

Forrás: NMRFK

Az ügyészség a férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat, és

felfüggesztett börtönbüntetés, illetve vezetéstől eltiltás kiszabását, emellett a közel 50.000 forintos bűnügyi költség megfizettetését javasolta vele szemben.

A rendőrök a könnyű sérülésekkel járó közlekedési baleset okozása, és a forgalomból kivont jármű jogosítvány nélküli vezetése miatt

szabálysértési feljelentést tettek a sofőr ellen, akinek a villanyoszlopban okozott kárt is meg kell térítenie.