Vádat emeltek a brit parlamenti képviselő iszlamista gyilkosa ellen

Leigh-on-Sea, 2021. október 16. Az áldozat iránti kegyeletből virágot tesz le egy nő a helyszín, a Belfairs metodista templom közelében 2021. október 16-án, miután az előző nap egy férfi késszúrásokkal halálosan megsebesítette David Amess brit konzervatív képviselőt a kelet-angliai Leigh-on-Sea-ben tartott képviselői fogadóórája közben. Az iszlám szélsőséges tettest őrizetbe vették, a rendőrség a gyilkosságot terrorcselekménynek nyilvánította. MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek csütörtökön egy 25 éves brit férfi ellen, akit Sir David Amess parlamenti képviselő meggyilkolásának gyanújával vettek őrizetbe a múlt héten.
Vágólapra másolva!

A 69 esztendős, nős, ötgyermekes Amess, aki csaknem négy évtizedig volt a brit Konzervatív Párt alsóházi frakciójának tagja, múlt pénteken képviselői fogadóórát tartott délkelet-angliai választókörzetében, az Essex megyei Leigh-on-Sea kisvárosban, amikor a fiatal férfi egy késsel többször megszúrta.

Sir David a gyors orvosi beavatkozás ellenére a helyszínen meghalt.

A gyilkosság elkövetésével gyanúsított, londoni illetőségű Ali Harbi Alit ugyancsak a helyszínen elfogták.

Az áldozat iránti kegyeletből virágot tesz le egy nő a helyszín, a Belfairs metodista templom közelében 2021. október 16-án, miután az előző nap egy férfi késszúrásokkal halálosan megsebesítette David Amess brit konzervatív képviselőt a kelet-angliai Leigh-on-Sea-ben tartott képviselői fogadóórája közben Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A Scotland Yard csütörtök délután bejelentette, hogy Ali ellen gyilkosság és terrorcselekmények előkészítése címén hivatalosan vádat emeltek, miután a vádemelést az angol-walesi főügyészség (Crown Prosecution Service, CPS) kiemelt bűncselekményekkel és terrorelhárítással foglalkozó ügyosztálya engedélyezte.