Életfogytiglanra ítélték a férfit, aki brutális kegyetlenséggel gyilkolt meg egy idős házaspárt Szikszón

illusztráció, rendőrautó, rendőr, rendőrség
Vágólapra másolva!
A férfi korábbról már ismerte az idős házaspárt, akiket több mint 10 évvel ezelőtt brutális kegyetlenséggel meggyilkolt egy téglával. A bíróság most nem jogerősen életfogytiglanira ítélte.
Vágólapra másolva!

A férfi 2011 áprilisában, kora este indult el az idős házaspár szikszói otthonához, a családjának azt hazudta, hogy üzleti tárgyalásra megy Miskolcra. Amikor odaért becsöngetett a házba, a pár pedig beengedte az udvarra.

Ekkor a férfi egy téglával többször, nagy erővel megütötte mindkettejük fejét.

Amikor a földre estek, a támadó testszerte ütötte és rugdosta őket. Ezek után a férfit a fáskamrába, a feleségét pedig a szemközti fészerbe húzta be, a kezeiket és a lábaikat összekötötte.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezek után a férfi feltúrta a szobákat, de azt nem lehetett megállapítani, hogy ellopott-e valamit. Miután végzett, a házat kulcsra zárta és elmenekült.

Az idős férfi és a felesége nem sokkal később belehaltak a sérüléseikbe. A holttestüket két nappal később találta meg az egyik szomszédjuk.

A férfi másnap külföldre utazott, és a testek megtalálása után tért vissza az országba.

A bíróság október 28-án gyilkosság miatt életfogytiglani büntetésre ítélte a férfit, ahonnan legkorábban 30 év után szabadulhat. Az ítélet ellen a férfi fellebbezett, az ügyészség 3 nap gondolkodási időt kért.