Rejtett kamerás felvételek: itt a bizonyíték az előválasztási csalásokra

Vágólapra másolva!
Pénzért vették az ózdi romák szavazatait a baloldali előválasztáson - derül ki a Mandiner birtokába jutott felvételek alapján. Nemcsak Ózdon, hanem Putnokon is történtek hasonló esetek. A Gyurcsány-show szervezői semmit sem bíznak a véletlenre. Mutatjuk.
Vágólapra másolva!

Két, valószínűleg telefonnal rögzített videó is bizonyítja, hogy visszaélések történtek a baloldali előválasztáson Ózdon. A felvételen helyi családokat szólít meg egy autóban ülő férfi, arról faggatva őket, voltak-e már szavazni, és ha igen, kire voksoltak.

Az első felvételen megszólított két nő arról beszél, hogy a „jobbikosoknál voltak szavazni", akiktől ezért pénzt kaptak. Az egyik nő egy nagydarab, szakállas embert emleget, míg másikuk azt mondja, hogy „a Farkas gyerek volt az", aki náluk járt.

Fejenként háromezer forintot adtak nekik, hogy a jobbikos jelöltre szavazzanak. Az asszonyok elmondják, szükségük volt a pénzre, ezért tették meg, amit kértek tőlük.

A másik felvételen egy újabb roma családot kérdeznek a szavazásról, akik hasonló dolgokról számoltak be. Elmondásuk szerint

a reggeli órákban egy mikrobusszal érkeztek hozzájuk, és elvitték őket voksolni. Nekik is háromezer forintot adtak fejenként azért, hogy Farkas Péter Barnabásra szavazzanak.

Az a videókból nem derül ki, kik ülnek az autókban, de annyi megállapítható, ismerik a megszólított családokat. Emellett ugyanakkor úgy hangzik, mintha csalódottan vennék tudomásul, hogy már előttük jártak olyanok, akik leszavaztatták a romákat.