Padláson bujkált a trafikrabló, amíg a lelkiismerete meg nem szólalt

nemzeti dohánybolt, trafik, mol, koncesszió
Budapest, 2013. augusztus 2. Nemzeti dohányboltot hirdető tábla a Mol Mozaik utcai töltőállomásán 2013. augusztus 2-án. A dohánybolt ezen a napon nyílt meg a jövő héten kezdődő Sziget fesztivál helyszíne közelében. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Két trafikot is kirabolt egy férfi 24 órán belül. A második rablás után egy rendőr üldözni kezdte, de sikerült elmenekülnie. Egy ideig a nagyszülei házának padlásán bújkált, aztán feladta magát. Most vádat emeltek ellene.
Vágólapra másolva!

A vád szerint a férfi november végén szájmaszkban, és egy olyan szürke sapkában, amiből csak a szemei látszottak ki, bement egy salgótarjáni dohányboltba, kért egy doboz cigarettát, aztán a bevételt kezdte követelni.

Forrás: MTI/Kovács Attila

Amikor azt nem kapta meg,

bement a pult mögé, és a pénztárgépből kivett 33 ezer forintot, majd az aprót pedig a földre borította.

Ezután levett a polcról hét doboz cigarettát, a zsákmányt a ruhájába rejtette, aztán elfutott. Menekülés közben a kesztyűjét, a maszkot és a táskáját szeméttárolókba dobta.

Másnap is elment trafikot rabolni egy Nógrád megyei faluba. Arcát egy kendővel eltakarva, kesztyűt viselve

kért három doboz cigarettát, majd amikor az eladó kitette azt a pultra, a bevételt követelve kiabálni kezdett.

Ezután benyúlt pénztárgépbe, amelyből 100 ezer forintot vett ki, aztán elfutott.

A második rablás után egy rendőr felismerte a férfit, és megpróbálta elfogni, de egy sűrű nádasba menekült. Ezután a nagyszülei házának padlásán bújt el, de később feladta magát.