Nagyösszegű energetikai támogatás közel 35 000 családnak, itt az új napelemes pályázat

Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Vágólapra másolva!
Nagyösszegű energetikai támogatás közel 35 000 családnak. Megérkezett az új napelemes pályázat! - írja közösségi oldalán a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra szerint a kormány álláspontja világos: a családokat nem feláldozni kell a klímavédelem oltárán azzal, hogy a szennyező multik helyett rájuk terheljük a klímavédelem költségeit, hanem segíteni kell abban, hogy fenntartható energiához jussanak.
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő azt is közölte, hogy a magyar kormány elkötelezett a klímacélok mellett. Azért hirdették meg 2020 februárjában a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, hogy Magyarország minél gyorsabban átállhasson a körforgásos gazdaságra, hogy csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátásunkat.

Elindult a napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakítását segítő pályázat, amelyben várhatóan mintegy 35 ezer család modernizálhatja otthonát.

- írja Szentkirályi.

Fontos, hogy a pályázatokra megyénként ütemezetten lehet jelentkezni, az első beadás 2021. december 6-tól lesz elérhető.