Márki-Zay Péter - Gyurcsányhoz hasonlóan - sértegeti a Békemenetre érkező vidéki és külhoni magyarokat

ellenzéki megemlékezés október 23
Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje egy nap leforgása alatt kétszer is megsértette a vidéki embereket, egyszer pedig a külhoni magyarokat. Hódmezővásárhely polgármestere szerint ugyanis a Békemenetre buszokkal szállították a kormánypártok szimpatizánsait, de azok egy része „azt se tudta, hogy hova jön", illetve hogy „hol van". Márki-Zay vidékieket és határon túliakat sértő retorikája tökéletesen beleillik a gyurcsányi világképbe. A baloldal ugyanis mélységesen lenézi és megveti ezeket a magyar embereket, akik – elvileg – a választópolgáraik, ráadásképpen Márki-Zay többször kijelentette, hogy őket is meg kívánja szólítani. A hódmezővásárhelyi polgármester „buszozós" nyilatkozatai tökéletes összhangban állnak a baloldali humorista, Farkasházy Tivadar Facebook-bejegyzésével. Farkasházy a Békemenetre busszal érkezőket „buszmagyaroknak" minősítette. Ez is azt bizonyítja, hogy Márki-Zaynak köze sincs a jobboldalhoz.
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című, október 25-i műsorában szánalmas magyarázkodásba bocsátkozott annak kapcsán, hogy miért voltak olyan kevesen a baloldal október 23-i rendezvényén.

Márki-Zay Péter a sikertelen baloldali rendezvényen, 2021. október 23-án Fotó: Koncz Márton - Origo

Majd a Fidesz megemlékezéséről beszélve azt mondta: „...a másik tábor létszámát úgy kell értékelni, hogy ott azért több utcát megtöltöttek azok a buszok, a polgármesterek által felbérelt emberek, akik sokszor azt se tudták, hogy hova jönnek, a Telexnek a videóját ajánlom mindenki figyelmébe, ott azért nemcsak arról van szó, hogy ez nem egy szeretet- és békemenet volt, hanem gyűlölködés, de az is látszik, hogy tényleg vannak olyanok, akiknek fogalmuk sincs róla, hogy hol vannak, buszokkal oda vitték őket, tömeget demonstráltak, a polgármester kipipálhatta a házi feladatát..."

Márki-Zay Péter ezzel a nyilatkozatával ismét bizonyította, hogy ő nem jobboldali, hanem bizony baloldali, aki durván sértegeti a jobboldali szavazókat,

akiket – elvileg – meg akar szólítani, legalábbis ő többször ezt állította. (Nyilván az sem véletlen, hogy a Telexnek, azaz a volt indexesek új blogjának hízeleg. Mint ismert, a főszerkesztőjükről kiderült előző munkahelyén, hogy a híváslistája alapján állandóan Gyurcsány feleségével beszélgetett.)

Visszatérve Márki-Zayhoz: jobboldali ember biztosan nem mondana ilyesmit a jobboldali választópolgárokról.

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltjének a jobboldaliakat mélységesen lenéző és megvető beszéde tökéletesen beleillik a baloldalnak a mucsaizás, parasztozás, vidékizés szlogenjei közé.

Ráadásképpen mindez nem értelmezhető véletlen, egyszeri elszólásként sem, hiszen aznap reggel szintén hasonlóképpen nyilatkozott a baloldali Klubrádiónak: „...ezért kellett buszok százaival, határon túlról is embereket hozni, akik »jó része azt se tudta, hova, milyen célból érkezett Budapestre«".

Gyurcsány miniszterelnök-jelöltje tehát a vidéki magyarok mellett a határon túli magyarokat is megsértette.

A határon túli magyarok lenézése, sértegetése, provokálása szintén egy bevett gyakorlatnak számít a baloldalon, jobboldali ember ilyent nem csinál, tehát Márki-Zay nem is jobboldali.

Amúgy a határon túli magyarokat nem kellett „hozni", hiszen ők önként jöttek.

A határon túli magyarokkal való riogatás is beleillik a gyurcsányi világképbe, nemrég Soros György amerikai milliárdos magyarországi blogjának, a 444-nek a felületén jelent meg egy hasonló jellegű szalagcím: „Erdélyből buszokkal hozzák az érdeklődőket a Békemenetre".

Forrás: 444.hu

A hódmezővásárhelyi polgármester „buszozós" nyilatkozatai összhangban állnak a baloldali humorista, Farkasházy Tivadar, alias „Teddy" október 23-án közzétett Facebook-bejegyzésével. A Mandiner beszámolója alapján

a Békemenetre busszal érkezőket Farkasházy „buszmagyaroknak" minősítette.

Márki-Zay Péter korábban is megsértette a Békemenet résztvevőit, illetve a fideszeseket. 2021 márciusában például azt mondta:

Erről az Origo itt számolt be.

Mindezek ismét csak tökéletesen bizonyítják, hogy Márki-Zay Péter kicsit sem jobboldali, hanem nagyon is baloldali, a retorikája pedig beleillik a gyurcsányi világképbe.