KDNP: Ismét veszély fenyegeti a nemzet szuverenitását

SIMICSKÓ István
Budapest, 2020. június 4. Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselője beszédet mond a versenyképességi program támogatói okiratainak átadósán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. június 4-én. Az eseményen újabb három vállalatvezető - a Doktor24 Medicina Zrt., a Medicontur Orvostechnikai Kft. és a Kecskeméti Gumiipari Kft. - vehetett át támogatói okiratot. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Napjainkban is szükség van az '56-os forradalom hőseinek elszántságára és szilárd meggyőződésére, "hiszen szabadságunkat, nemzetünk szuverenitását ismét veszély fenyegeti" - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője szombaton az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Simicskó István az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából írt közleményében kiemelte, a történelem sorsfordító eseményei tanulságul szolgálnak minden későbbi nemzedéknek.

- tette hozzá a kormánypárti politikus.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Közölte,

'56 hősei tetteikkel bizonyították hazafiságukat, elkötelezettségüket, és nem törték meg őket sem a forradalmat eltipró lánctalpak, sem a megtorlás börtöne, sem az életükre nyomasztóan rátelepedő, őket mellőzésre kárhoztató diktatúra lelki terrorja.

A KDNP képviselőcsoportjának vezetője szerint "ma nem idegen hadseregek próbálják meg a magyar identitásban mélyen gyökerező szabadságvágyat béklyóba kényszeríteni, hanem a nemzetközi gazdasági és ideológiai erőközpontok a magyar identitás elpusztítására törnek".

"A keresztény-nemzeti gyökerek megkérdőjelezése, az elhibázott uniós migrációs politika, a felnövekvő ifjúság egészséges személyiségét romboló agresszív genderideológia visszafordíthatatlan következményekkel jár" - fogalmazott Simicskó István.

Azt írta, a

"Nem hagyhatjuk, hogy ezeréves értékeinket elvegyék tőlünk, nem hagyhatjuk, hogy politikai és gazdasági nyomásgyakorlással akarjanak térdre kényszeríteni bennünket!" - közölte a kereszténydemokrata politikus, aki azt kérte, merítsünk erőt az '56-os szabadságharcosok példájából, álljunk ki hitünk, meggyőződésünk mellett.