Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Majdnem halálra vertek egy férfit egy kocsmai tömegverekedésben

Vágólapra másolva!
Egy budapesti söröző előtt esett egymásnak három részeg vendég, melynek során egy 25 éves férfi életveszélyesen megsérült. Az ügyészség gyilkossági kísérlet, illetve garázdaság miatt emelt vádat a verekedés résztvevőivel szemben.
Vágólapra másolva!

A 25 éves férfi 2019. március 29-én későn este, eleve részegen ment be egy XI. kerületi sörözőbe, ahol még több alkoholt ivott. Később

kötekedni kezdett és zavarta a vendégeket, ezért a pultoslány megkérte, hogy távozzon, ám a férfi nem tette meg.

Az egyik törzsvendég ezután rávette a férfit, hogy menjenek ki a söröző elé, az utcára, ahol több vendég is volt, köztük egy 31 éves férfi. Itt megint többen

felszólították a 25 éves férfit, hogy távozzon, és emiatt vita alakult ki a vendégek között, amelynek során a 31 éves férfi megütötte a fiatalabbat, aki ekkor felé dobta a kezében lévő sörös poharat. Az üvegpohár azonban egy női vendég fejét találta el, darabokra tört, és megvágta a nő homlokát.

A férfiak erre verekedni, és lökdösődni kedztek. Ekkor a szintén részeg

38 éves nő is beszállt a verésbe. Többször megütötte a 25 éves férfi hátát tenyérrel, rángatta a ruháját, és bele is rúgott.

A verekedés közben mindhárman átmentek az út túloldalán lévő járdaszakaszhoz. Ekkor az egyik vendég odalépett hozzájuk, és gázsprayvel feléjük fújt, azonban a két férfinál ez semmit nem ért, továbbra is folytatták a verekedést, a nő viszont visszament a söröző elé.

A 31 éves férfi a verekedésben felülkerekedett,

többször megütötte a fején ököllel a 25 éves férfit. A fiatal férfi térdre rogyott, majd leült a földre, majd hátradőlt és elfeküdt a földön. A 25 éves férfi ekkor már mozdulatlanul feküdt, ennek ellenére az idősebb tovább szidta és verte, többször megrúgta, megtaposta. Ekkor a 38 éves nő is visszament hozzájuk, és a földön fekvő férfiba többször belerúgott.

A verekedésre felfigyelt egy lakó és egy járókelő is, akik a segélyhívó vonalon tettek bejelentést, és mentőt hívtak.

A 25 éves férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett,

csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg az életét.

Az ügyészség

a 31 éves férfival szemben gyilkossági kísérlet miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta. Az ügyészség a súlyosan bántalmazott 25 éves férfival és a 38 éves nővel szemben is vádat emelt csoportos garázdaság miatt.

A férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést, a nővel szemben pénzbüntetést javasolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről