Vágólapra másolva!
A baloldali bohózat új fordulatot vesz.
Vágólapra másolva!

A baloldali commedia dell' arte új fordulatot vesz pénteken. Karácsony Gergely visszalép. A nála rosszabbul szereplő harmadik helyezett Márki-Zay Péter javára. Miért teszi ezt? Egyértelmű: Karácsony városvezetőként, főpolgármesterként bukott meg.

Két éve választották meg. És nem foglalkozott a várossal. Dugók, összeomló közlekedés, mocskos aluljárók, romló közbiztonság jellemzi a Tarlós István idején szebb napokat látott fővárost. A város vezetése helyett a politikai ambícióival foglalkozott. Neki a főváros csak ugródeszka volt. Végül éppen a főpolgármesteri kudarcok buktatták el a baloldal miniszterelnök-jelöltségéért folyó küzdelemben. Egy lufi kipukkadt. Le kell lépnie a színről, hogy túlélhessen. Egy eszköz volt, elsősorban Gyurcsány, meg a többi pártvezető kezében. Nem vált be, eldobták.

A baloldalon valójában mindenki a saját irháját menti. Fekete-Győr gyorsan Márki-Zay mellé áll, hogy a kudarcáról ne essen többé szó. Jakab Péter a sebeit nyalogatja. Az MSZP és az LMP már alig létezik.
Egyvalaki örülhet újra: Gyurcsány Ferenc. A Jobbikot és a Momentumot már bedarálta. Karácsony lépésével a többi párt is légüres térbe kerül. Egy, csak egy párt marad a gáton: Gyurcsány pártja. A DK kezében van a legtöbb képviselő. Övé a legnagyobb frakció. Jakab Péter és a Jobbik a tenyeréből eszik. Úgy szavaznak majd, ahogy ő akarja.

Valójában Gyurcsány fogja eldönteni, ki rúghat a baloldalon a labdába. Márky-Zay-t még könnyebben félreállíthatja, mint Karácsonyt. Mögötte már végképp nincs senki. Majd őt is elüti a villamos... És ki ül a volánnál? Gyurcsány.

A bohózat folytatódik. És majd ki nevet a végén? Csakis: A Feri.