Egy nyugdíjas nő halálát, és több gyerek sérülését okozta egy figyelmetlen sofőr

Vágólapra másolva!
Figyelmetlenül próbált előzni, amivel karambolt okozott egy 27 éves nő Komárom és Gönyű között, melyben többen megsérültek, egy idős asszony pedig a helyszínen meghalt. A nő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat, amiért akár 5 évre is börtönbe kerülhet, és hosszú időre eltilthatják a vezetésétől.
Vágólapra másolva!

A 27 éves nő tavaly októberben az 1-es főúton haladt, Komárom és Gönyű között. Az anyja ült mellette.

Egy járműoszlopot próbált

előzni, de azt nem vette észre, hogy már egy másik kocsi is előzni készül, amelyben egy család utazott, köztük egy 4 éves gyerek is.

A másik kocsi közel 120-szal ment, amikor a nő kihajtott elé. A másik kocsi sofőrje balra rántotta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést, így viszont túl közel került az út széléhez. Ezért hirtelen, erőteljesen jobbra kormányzott, ami miatt hirtelen tért vissza a jobb oldali sávba, ahol

összeütközött egy másik kocsival, melyben egy anya utazott 11 éves gyerekével. Az ütközéstől az előző kocsi a bokrok közé csapódott, míg a másik jármű a tetejére borult.

Forrás: Ügyészség

A baleset során

az autókban utazó gyerekek, és egy felnőtt súlyosan megsérültek, míg a sorban haladó, vétlen, 53 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen belehalt.

Forrás: Ügyészség

A vád szerint a balesetért a figyelmetlenül előzni próbáló sofőr a felelős, ezért vele szemben

halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ügyészség, amiért akár öt évre is börtönbe kerülhet.

z ügyben a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök nyomoztak, míg a döntés győri bíróság kezében van.