Egy kistarcsai kocsmában itta le magát éppen, amikor elfogták a betörőt - videó

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A gödöllői rendőrök egy kocsmában találták meg a betörésekkel gyanúsítható férfit. Épp a pultot támasztva fogyasztott.
Vágólapra másolva!

A Police.hu azt írja, hogy a gyanúsított egy kistarcsai sörözőbe 2021. szeptember 22-én éjszaka mászott be, a kasszából kimarkolta a váltópénzt, majd a 45.660 forinttal elmenekült.

Mint utóbb kiderült, akciója előtti héten terepszemlét tartott, felmérte a helyet, hogy biztosra mehessen.

Következő helyszíne egy kistarcsai családi ház volt, a bejárati ajtó zárjával nem küszködött, befeszített egy ablakot és hóna alá kapta, amit talált, egy 10 ezer forintos fúrógépet. Betörése nagyobb kárt okozott, a nyílászáró javítása, cseréje több tízezer forintba került. Tudta, hogy a házban nem lesz senki, mivel nem sokkal korábban a környéken ólálkodott és megtudta, hogy a tulajdonos csak egy héttel később lesz újra otthon.

Egy telephely tulajdonosa jelentette be 2021. október 25-én, hogy a telken lévő épület teraszán lévő komód egyik fiókjából 620 ezer forintot vitt el egy számára ismeretlen férfi. A rendőrök azonban a kapott személyleírás alapján tudták, kit kell keresniük. Napokig hiába kutattak utána, elfogatóparancsot adtak ki ellene, amikor 2021. október 28-án este befutott egy információ, hogy R. Árpádot a Heves megyei Ecsed településen látták.

Egy kocsma ablakán keresztül a járőrök meglátták a pultot támasztó férfit, majd elfogták, és bilincselve előállították. Nem kizárt, hogy újabb betörést tervezett, és épp felmérte a terepet. A lehetséges kivitelezést a rendőri beavatkozás akasztotta meg.

R. Árpád nem tett panaszt a gyanúsítások ellen, de vallomást sem tett.

Az őrizetbe vett 31 éves férfi ellen egy rendbeli lopás bűntettének és kétrendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.

A címlapi/social kép illusztráció.