Fürjes Balázs: A Budakeszi úti buszsáv egy abszolút közös ügy

Fürjes Balázs Az új Puskás Ferenc Stadion bemutatása
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Budakeszin és a Budakeszi úton csúcsidőben folyamatosak a dugók, a buszok lépésben araszolnak, menetidejük a Széll Kálmán térre akár 50 perc is lehet. Ez megkeseríti a budaiak és a környező településeken élők mindennapjait. De van megoldásunk: a legkritikusabb szakaszokon buszsávot építünk, a kereszteződéseket pedig intelligens forgalomirányító lámpákkal szereljük fel - írja közösségi oldalán Fürjes Balázs.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a buszsáv készülő terveiről egyeztetett Győri Ottiliával, Budakeszi polgármesterével, Őrsi Gergely II. kerületi polgármesterrel, Vitézy Dáviddal, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójával, Menczer Tamás külügyi államtitkárral és pest megyei képviselőjelölttel és a Hegyvidéki Önkormányzat képviselőivel.

- írja Fürjes, aki hozzáteszi:

Az államtitkár szerint

Még két év munkája kell hozzá, de a végeredmény naponta átlagban akár egy órával (2x fél) kevesebb utazási idő is lehet a Széll Kálmán térig a 2. és 12. kerületi budai polgárok számára a 22-es busszal.

- szögezte le Fürjes.