Kifosztották segítőjüket egy kiskunlacházi testvérpár

illusztráció, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
Egy kiskunlacházi testvérpár és az egyikük élettársa rendszeresen kért kölcsön pénzt a szomszédjukban élő, idős férfitól. Az egyik alkalommal, amikor pénzre volt szükségük rátáamdtak a férfire és kifosztották.
Vágólapra másolva!

A testvérpár és az egyikük élettársa már korábban is többször kért kölcsön pénzt a szomszédjukban élő 80 éves férfitól. A nő az egyik alkalommal

kifigyelte, hogy hol tartja a pénztárcáját, és látta, hogy viszonylag sok pénz van nála.

Június elején a fivérek megint kifogytak a pénzből. Tudták, hogy a férfitól csak pár 10 ezer forintot remélhetnek, nekik viszont többre volt szükségük, ezért elhatározták, hogy megszerzik a szomszédjuk pénzét.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A nő átment a férfihoz és pénzt kért tőle. Azonban az előző napon már adott neki 30 ezer forintot, ezért a szomszéd először nemet mondott. A nő azonban több órás könyörgésbe kezdett, mire a férfi adni akart neki 10 ezer forintot.

Ekkor a nő jelzett a kint várakozó testvéreknek, akik beszaladtak a házba. Az egyikük kikapta a férfi kezéből a tárcáját, benne 100 ezer forinttal, a másik pedig egy léccel megütötte a kezét és a nyakát.

Az ütéstől a férfit jobb karja eltört.

A nő ezek után letörölte a férfi nyakáról a vért, majd menekülés közben kívülről bezárta az ajtót és a kilincset is magával vitte.

Az idős férfi egy ideig várt, majd az ablakon keresztül kimászott az utcára, ahol segítséget kért.

Az ügyészség kifosztás miatt emelt vádat a banda ellen, a sérülést okozó férfit súlyos testi sértéssel is vádolják.