Idős, beteg emberek nevére kötött életbiztosítást egy budapesti asszony

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy budapesti, nyugdíjas asszony több idős, beteg férfi nevére is kötött életbiztosításokat, amiket utána ő fizetett. A biztosítókat több mindenben is átverte. Azt hazudta nekik, hogy rokoni kapcsolatban van a férfiakkal, valamint hogy jó egészségi állapotban vannak.
Vágólapra másolva!

A 72 éves asszony 2014 és 2015 között két idős férfi nevére összesen 4 biztosítónál kötött életbiztosítási szerződéseket.

Az összes szerződésen magát tüntette fel kedvezményezettként, a férfiak rokonának kiadva magát.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A két férfi nem tudott a szerződésekről, az asszony aláhamisította az aláírásukat.

A biztosítóknak az hazudta az asszony, hogy a férfiak egészségesek, azonban akkor már mindkettejüknek súlyos alapbetegsége volt.

Ezen felül a férfiak munkájáról is hazudott, azt állította, hogy rakodómunkások, árubeszerzők. Valójában az egyik férfi már rokkantnyugdíjas volt és gondnokság alatt állt.

Az asszony bizalmi kapcsolatot alakított ki az ügyintézőkkel, így megengedték neki, hogy elvigye a szerződéseket aláíratni a férfiakkal, nem kellett személyesen bemenniük, ami szabályellenes.

Ezek után az asszony havonta fizette a biztosítási díjakat és abban bízott, hogy a két férfi minél hamarabb meghal.

Az egyikük 2016-ban meghalt, ami után az asszony több mint 5 millió forintot kapott. A következő férfi esetében már nem volt ilyen szerencsés, mivel a biztosítók rájöttek a csalásra.

Az ügyészség többek között jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat az asszony ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre.