Azt akarta, hogy élve elégjen a család, ezért Molotov-koktélt dobott a házukra

Molotov-koktél
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A két férfi gyerekkoruk óta jó barátok voltak, ennek ellenére három éve, amikor egy közértben összetalálkoztak, vitatkozni kezdtek, aminek verekedés lett a vége. Egyikük aznap este nyugtatót vett be, aztán ráivott, amitől elbódult. Ilyen állapotban ment el ismerőse házához, ahol korábban már többször járt. Az volt a terve, hogy az ott lakókra rágyújtja a házat.
Vágólapra másolva!

A támadó tudta, hogy barátja, annak anyja és az ismerős 14 évnél is fiatalabb testvére is otthon van. Ennek ellenére három deci motorbenzint egy 1,5 literes műanyag flakonba töltött, a palack nyílásába textilanyagot gyömöszölt, majd

előbb a ház földszinti helyiségének ablakát terméskővel bedobta, aztán a kanócánál lángra lobbantott palackot a szobába hajította.

Csak azért nem történt tragédia, mert a Molotov-koktélt rosszul készítette el.

A házban a korábban megvert férfi azonnal a palackhoz futott, és azt összenyomta. Amikor látta, hogy nincs baj, kiszaladt a házból és kérdőre vonta barátját, aki azt üvöltötte neki, hogy:

Ezután nyomban rátámadt, és a kezében tartott fakaróval fejbe ütötte a másik férfit, akinek ettől beszakadt a feje.

A támadót első fokon 8 évre ítélték,

amellyel kapcsolatban a férfi, az ügyvédje és az ügyész is fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség most indoklásában azt írja

Ahogy fogalmaznak: a társadalom védelme érdekében nem tűrhető, hogy bárki vélt vagy valós sérelmét emberi életet támadó módon torolja meg.