Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Alig két-háromszázan voltak a baloldali aktivisták által szervezett tüntetésen a Hősök terén

Vágólapra másolva!
A vírustagadók vasárnapi, Hősök terére meghirdetett tüntetése hatalmas kudarc lett, hiszen azon alig háromszázan jelentek meg. A megmozdulás egyik főszervezője Ecsenyi Áron, a Le az Adók 75%-ával Párt elnöke. A baloldali politikus tavaly októberben még az Index politika rovatában dolgozott. 
Vágólapra másolva!

A Le az Adók 75%-ával Párt és a Tömeges Üzletnyitást eredetileg február 1-re tervezte a demonstrációt, ennek ellenére már ma délben összegyűltek Budapesten, a Hősök terén. Az időpontváltozást azzal indokolták, hogy a kormány által meghosszabbított korlátozások ellen hamarabb szükséges fellépni, és a hétvégi időpontban vélhetően többen el is mennek a demonstrációjukra.

Az eseményt több mint 13 ezren igazolták vissza, ennek ellenére csak pár százan jelentek meg a helyszínen, ahol egy megafon segítségével többek között Ecsenyi Áron is beszédet mondott. Mondani sem kell, hogy

a demonstrációnak szánt összejövetel óriási kudarcot jelent a vírustagadóknak.

Az esemény főszervezője, Ecsenyi Áron egyébként egészen tavaly októberig az Index politika rovatában dolgozott. Az Origo írta meg elsőként, hogy Szombathelyen Nemény András szombathelyi baloldali polgármester kampánycsapatának egyik tagja szervezi az éttermek, kocsmák és szállások kinyitása érdekében tevékenykedő helyi mozgalmat.

Beszámoltunk arról is: Portugáliában annak ellenére kísérleteztek az éttermek kinyitásával, hogy az egészségügyi szakemberek ezt rendkívül korainak tartották. Karácsonykor és újév körül összesen négy napra kinyitottak. Azóta naponta tízezernél több az új beteg, átlagosan 13 ezer az új koronavírusos. A kórházak megteltek, az intenzív osztályok alig tudnak új betegeket fogadni. A portugál elnök tegnapi televíziós beszédében példátlanul drámainak nevezte a helyzetet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről