Dílereket állítottak bíróság elé Heves megyében

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek Heves megyében egy háromtagú család, illetve egy fiatal férfi ellen, akik rendszeresen kínáltak eladásra drogokat, volt, aki maga is fogyasztott belőlük.
Vágólapra másolva!

Az egri ügyészség azzal vádolja egy tarnaörsi család tagjait, hogy

2020 nyara előtt hosszabb időn át árulták a „kristály" nevű, etil-hexedron tartalmú, új pszichoaktív anyagot a falujukban.

A drogot a férfi szerezte be, majd azt a felesége és fiatalkorú gyerekük a faluszéli házukban alufóliába csomagolta és árulta. A családtagok megosztották egymás között a feladatokat: a nő értesítette a fogyasztóikat, ha érkezett drog, a fiú pedig állandó ügyeletet tartott a lakásban.

Legalább kilenc vevőjük volt, közülük többen kiskorúak. A család a dílerkedéssel legalább ötmillió forintot keresett. Az apa ráadásul nemcsak árulta, de maga is fogyasztotta a kristályt és az amfetamint.

Az ügyészség mindhármukat új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel vádolja, emellett a letartóztatás alatt álló szülőkkel szemben kiskorú veszélyeztetése, az apával szemben pedig kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklása miatt is vádat emelt.

Az ügyészség a férfival és a nővel szemben hat év börtön, kiskorú fiukkal szemben egy év felüggesztett börtön kiszabását javasolta.

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy szintén letartóztatás alatt álló huszonéves férfi ellen is. A fiatal rendszeresen fogyasztott kokaint, majd 2018 közepétől 2020 augusztusáig Egerben ismerőseit is ellátta drogokkal. Elsősorban marihuánát és amfetamint vethettek tőle, amivel több mint négyszázezer forintot keresett.

A főügyészség vele szemben

hét és fél év fegyházbüntetés, illetve vagyonelkobzás kiszabását javasolta

- írja az Ügyészség oldala.