Bíró elé állították a mogyoródi anyagyilkost

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Szakértők meghallgatásával folytatódik a különös kegyetlenséggel, és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult per szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken. 
Vágólapra másolva!

Egy nő 20 éve lakott együtt az édesanyjával, aki különböző betegségek miatt nem tudott önállóan közlekedni otthon, emellett rendszeres ápolásra szorult. Gondozását lánya látta el, aki ezt a feladatot 2019 őszétől kezdve egyre megterhelőbbnek érezte. Gyakran veszekedett az édesanyjával, elégedetlensége pedig fokozatosan erősödött.

A nő azt tervezte, hogy külföldre költözik, úgyhogy úgy döntött, meghirdeti édesanyja házát.

Tavaly tavasszal, április 6-án az anyagyilkos, aki alkoholista volt, alkoholt ivott és gyógyszert vett be.

Nem sokkal ezután

egy konyhakéssel több tucatszor megszúrta és még néhányszor meg is vágta az ágyon ülő édesanyját, aki belehalt a sérüléseibe.


Este felhívta a segélyhívót, és azt mondta:

A rendőrök azonnal a mogyoródi házhoz mentek, de már nem tudták megmenteni a 80 éves asszony életét, addigra belehalt a testét borító késszúrásokba. A nő sem akkor, sem később nem tudott magyarázatot adni a gyilkosságra.

Különös kegyetlenséggel, és a bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés

miatt indult ellene eljárás. Tárgyalása szerdán folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.