A héten ítélet születhet a tóalmási anyagyilkos ügyében

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Előre kitervelten és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt áll bíróság elé az a férfi, aki még kamaszként megfojtotta az anyját Tóalmáson. A holttestét egy emésztőgödörbe dobta, amire köveket is tett, mégis megtalálták, igaz csak hat évvel a gyilkosság után. Várhatóan csütörtökön ítéletet hirdetnek az ügyben a Budapest Környéki Törvényszéken.
Vágólapra másolva!

Egy nőnek több különböző apától hét gyermeke született. 2001-ben négy gyerekével, köztük a későbbi gyilkosával, testvérével és édesanyjával a Pest megyei Tóalmásra költözött. Igazolt
munkahelye soha nem volt. Lakhatását és egyéb költségeit a szüleitől és ismerőseitől
kapott pénzből fedezte.

Gyermekeivel gyakran kiszámíthatatlan módon viselkedett, többször meg is ütötte őket.

Aztán egy nap férjhez ment. Új férjétől is született egy gyereke, de kapcsolatuk megromlott. Férje elköltözött és közös lányukat is magával vitte. Aztán a nő összejött egy másik férfival, akivel élettársi kapcsolatba kerültek. Tőle is született egy gyereke, de vele is megromlott a kapcsolata, aminek az lett a vége, hogy a nő elköltözött és magával vitte közös lányukat.

Nem sokkal ezután a hétgyerekes anya viselkedése miatt a testvére, édesanyja, valamint két gyereke – köztük a későbbi gyilkossággal gyanúsított fia is - a költözés mellett döntött.

Miután az élettársával való szakítást nem tudta feldolgozni,

a nő többször dührohamot kapott, és megpróbált öngyilkos lenni.

Életét a szakszerű orvosi ellátás megmentette ugyan, de nem gyógyult meg teljesen. Ápolásra szorult, ezért a kamasz fia és lánya visszaköltözött hozzá.

Ma ítélet születhet a gyilkossági ügyben Forrás: Origo

Napra pontosan 8 évvel ezelőtt, 2013. szeptember 6-án este a budapesti Nyírő Gyula Kórház Pszichiátriai Osztályáról betegszállító vitte haza a nőt, aki otthon abba a szobába ment lefeküdni, amiben a két gyerek is aludt. A kamasz nézte az anyját, és azon gondolkodott, hogy talán megint tartaniuk kell a kiszámíthatatlan viselkedésétől. Úgy döntött, hogy az őt ért korábbi sérelmekért csak úgy vehet elégtételt, illetve az újabb sérelmeket csak úgy előzheti meg,

ha végez az anyjával.

2013. szeptember 7-én, amikor a testvére dolgozni ment és a nő még aludt,

a kamasz egy párnával megfojtotta az anyját, majd a házuk mellett lévő emésztőgödörbe dobta a holttestét.

Édesanyja földi maradványaira két nagyobb ködarabot helyezett, hogy elmerüljön az aknában lévő vízben, és tettére ne derüljön fény. A terve nem vált be. Nyomozás indult ellene. Hat évvel a támadás után ugyanis még anyja holttestére is rátaláltak. Csütörtökön pedig ítélethirdetés várható a Budapest Környéki Törvényszéken az előre kitervelten és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indított ügyben.