Ezek voltak az elmúlt évtized legfelkavaróbb családirtásai

ÉPÜLET fegyőr Foglalkozás folyosó SZEMÉLY vádlott TÁRGY EGYÉB TÁRGY bilincs
bűnügyek bűnözés
H. Csanád Jutas (j) érkezik az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen 2012 áprilisában Kulcson elkövetett gyilkosság miatt ellene indított per tárgyalására, a Székesfehérvári Törvényszékre 2013. szeptember 9-én
Vágólapra másolva!
Féltékenység, démoni erő vagy a hirtelen kitörő düh, többek között ezek vezették az elmúlt 10 év legkegyetlenebb magyarországi családirtóit brutális tetteikhez. A dunakeszi tragédia kapcsán összeszedtük a leghírhedtebb gyilkosokat. Volt, aki magával is végzett, másnak viszont esze ágában sem volt fájdalmat okozni saját magának, sőt, épp azért ölte meg a rokonait, hogy - állítása szerint - végre csendben és nyugalomban éljen. 
Vágólapra másolva!

A tatabányai családirtó

2020. február 7-én 11 óra 24 perckor családi veszekedésről érkezett bejelentés a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

A rendőrök megjelentek a megadott tatabányai címen,

ahol három holttestet találtak.

Az első hírek még arról szóltak, hogy Tatabánya Bánhida városrészében, a kertvárosi részen egy 40 éves családapa összeveszett a feleségével, aki ezek után elment otthonról, a férfi pedig végzett a gyerekeivel és magával is.

Rendőrök a tatabányai családirtás helyszínén Fotó: Koncz Márton - Origo

Aztán kiderült az igazság. Az egyik szomszéd elmondta az Origónak, hogy

az asszony arra ért haza, hogy a férfit megölte a gyerekeit, ekkor hallhatta meg a hangos veszekedést az egyik közelben lakó, aki hívta a rendőröket.

Az asszony a ház előtt várta a rendőröket, sokkos állapotban.

Mire a rendőrök megérkeztek, a férfi a házban magával is végzett.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kezdték el vizsgálni a kiterjesztett öngyilkosságnak látszó eset körülményeit. Megállapították, hogy valóban a lakásban élő férfi végzett a 9 és 7 éves gyerekével, és aztán magát is megölte. Mint kiderült, a tatabányai családirtó pszichiátriai kezelés alatt állt.

A győri családirtó

2019 decemberének egyik hétvégi napján láthatásra érkeztek gyerekei a Győrben élő H. Gáborhoz, aki állítólag imádta nevelt 13 éves lányát, Lilit, és saját gyerekeit, a tízéves Márkot és a hatéves Lénát.

Aztán apjuk váratlanul a gyerekekre támadt.

Míg a két nagyobbat zárt ajtó mögött fojtogatta, legkisebb lányának, Lénának egy mesefilmet rakott be, hogy elterelje a figyelmét.

Miután végzett a lánnyal és a fiúval, felakasztotta magát.

Az óvodás kislány órákig össze volt zárva halott testvéreivel, az anyjának a telefonban annyit mondott, hogy a másik két gyerek

nem mozdul, és valami piros van az arcán mindkettőnek.

A helyszínre érkező rendőrök az apát a zuhanyzó kövén találták meg.

Ebben a házban végzett két gyerekével a győri családirtó Forrás: Origo

A férfi korábban azért ült börtönben, mert 2016-ban féltékenységében

kalapáccsal és szikével támadt a feleségére, amikor kiderült, hogy a nőnek viszonya van. Beverte a koponyáját, majd többször meg is szúrta.

A törvényszék 2019 szeptemberében pártfogó kirendelésével feltételesen szabadlábra helyezte a férfit, aki Győrben munkát és lakást is szerzett. A bíró úgy látta, csökkent az esélye annak, hogy Szombathelyen élő családját bántsa.

A Szombathelyi Járásbíróságon megvonták a férfitól a szülői jogokat, korábban megtámadott felesége azonban kiállt mellette, és a bíró háta mögött megegyezett vele a láthatás szabályairól.

A kislány a felhangosított rajzfilm ellenére mindent hallott, ami a szomszéd szobában történt. Állítólag olyan sokkot kapott, hogy járni sem tudott, ölben hozták le az emeletről, és már vitték is a győri kórház pszichiátriai osztályára.

Az ózdi családirtó

Egy családapának megromlott a kapcsolata a családjával, aminek az egyik fő oka a férfi állandó féltékenykedése volt. Emiatt még a 16 és 18 éves nevelt fiaival is megromlott a viszonya. A férfi személyiségzavarokkal küzdött, ennek ellenére büntetőjogi értelemben beszámítható volt, de nem tudta elfogadni a családban betöltött szerepét.

Forrás: Origo

2018 novemberében rokonai a szomszéd faluba mentek rokonlátogatásra. Amikor hazatértek, a férfi nem engedte be őket, nem tudtak otthon aludni.

A részeg és ideges férfi estére szétverte a lakásban található összes berendezési és használati tárgyat, és a műszaki cikkeket is.

Amikor a többiek másnap hazatértek, számonkérték a tette miatt. Kitört a családi veszekedés. A férfi elment otthonról, és csak késő este tért vissza. Továbbra sem tudta fékezni magát. Az éjszaka közepén késsel rátámadt alvó családtagjaira.

Bement a szobájukba, ahol

először halántékon vágta az asszonyt, majd kétszer mellkason szúrta.

A zajra felébredtek a nő fiai, akik megpróbálták megvédeni az anyjukat.

A férfi rájuk támadt a késsel, miközben ezt üvöltötte:

Mindkét fiút halálra szurkálta, de az élettársát sem hagyta.

Az életveszélyes állapotban lévő asszonynak nem engedte, hogy mentőt hívjon, és azt sem, hogy fiait megnézze.

A férfi öngyilkos akart lenni, hogy együtt haljanak meg, végül magával nem tudott végezni.

Az asszony másnap délben kijutott a lakásból, és segítséget tudott kérni. A férfit életfogytigalni börtönbüntetésre ítélték.

A magyarbánhegyesi családirtó

A 48 éves T. Lajos évekig élt együtt az élettársával, akitől később egy kislánya is született. Ahogy teltek az évek, a férfi egyre féltékenyebbé vált a nő korábbi barátjára, aminek egyre többször hangot is adott.

Később már verte is a lánya anyját; előfordult, hogy lapáttal vagy nyújtófával esett neki.

Adrienn visszaköltözött a szüleihez, ahol újra közel került az exéhez. Gyerekelhelyezési pert indított, ami miatt T. Lajos nagyon dühös lett. Tudta, hogy ha ezt elveszíti, Adrienn Németországba költözik a gyerekkel együtt. 2014. május 15-én

a férfi fogta a feketén vásárolt kilenc milliméteresét és elindult Magyarbánhegyesre, ahol volt családja lakott.

Berontott a lakásba és lövöldözni kezdett.

Először a nő új társát vette célba, akit háton lőtt, ő azonnal meghalt. A riválisa után "szerelme" következett. A nőt hasba lőtte, majd fölé hajolva annyit mondott, nem szülhet másnak gyereket.

Utána még kétszer meglőtte.

Rendőrök helyszínelnek Magyarbánhegyesen, ahol két embert agyonlőtt, kettőt megsebesített egy 47 éves vésztői férfi 2014. május 15-én Forrás: MTI/Donka Ferenc

T. Lajos senkit sem kímélt. A nő nagymamája deréktájba kapott egy golyót. Az asszony nem élte túl. Az élettársa is maradandó sérüléseket szenvedett, ő viszont életben maradt. Akárcsak Adrienn.

A mészárlást végignézte a férfi 4 éves kislánya,

akit az autójába ültetett, és elhajtott vele a helyszínről. Ezután Békéscsabán találkozott egy barátjával, aki segített Vésztőre vinni a gyereket, eközben a fegyvert a Körösbe dobták. T. Lajos egy ügyvéd jelenlétében még aznap feladta magát a rendőrségen. A magyarbánhegyesi családirtót a bíróság életfogytiglanra ítélte.

A baracsi családirtó

Sz. Gyula élettársával és annak fiával élt együtt Baracson. Eleinte minden szép volt, ők pedig igazi álompárnak tűntek a szomszédaik szemében, később viszont már a veszekedéseiktől volt hangos a környék. Valószínű, hogy a gyilkosságot is egy vita váltotta ki. A férfi ugyanis gyakran volt féltékeny.

2013 októberének egyik napján a férfi

fojtogatni kezdte a 47 éves nőt, majd amikor az kábultan próbált védekezni, agyonverte egy kalapáccsal.

Ott volt a házban a nevelt fia is, aki nem ébredt fel anyja megölésére.

A 21 éves élsportolót a férfi a saját párnájával, álmában fojtotta meg.

A holttesteket a kocsijába tette, és nagyjából húszpercnyi utazás után az erdőbe vitte, ahol elásta. A következő pár napban úgy tett, mintha mi sem történt volna. A helyiek annyit vettek észre, hogy erős gázszag árad a házból, azonnal hívták a tűzoltókat.

Ők találtak rá a 49 éves férfira, aki felvágta a bal csuklóját.

Még magánál volt, amikor a mentők odaértek. Nekik vallotta be először, hogy ő egy családirtó. A mentősök rendőrt hívtak. A férfi beismerő vallomást tett. Azt is elárulta a nyomozóknak, hol keressék családja földi maradványait. Megpróbált azzal védekezni, hogy démoni sugallatra ölt, de valószínűleg a sok veszekedés és a beteges féltékenysége miatt végzett a párjával és a nevelt fiával. A baracsi családirtót a bíróság életfogytiglani büntetésre ítélte 2014-ben.

A kulcsi családirtó

H. Csanád Jutas 2012-ben úgy gondolta, hogy "ki kell teljesednie" annak érdekében, hogy az embereknél magasabb szintre lépjen.

Megállapította, hogy csendre és nyugalomra van szüksége, a rokonai pedig ennek útjában állnak.

Úgy döntött: meg kell halniuk.

Április negyedike volt. Először saját testvérével végzett a családi ház hátsó udvarán. Rávette, hogy próbáljanak ki együtt egy nyílpuskát, ezzel ölte meg a bátyját. Aztán a nagypapa és a nagymama következetett. A férfit másnap a könyvtárszobában ölte meg, majd a nagymamáját is halálra szurkálta. Április hatodikán a nővérére is rátámadt, akinek a halálsikolyát meghallották a szülők, és a segítségére siettek. Anyja életveszélyesen megsérült ugyan, de végül életben maradt, az apját viszont megölte a kulcsi családirtó.

H. Csanád Jutas (j) érkezik az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen 2012 áprilisában Kulcson elkövetett gyilkosság miatt ellene indított per tárgyalására, a Székesfehérvári Törvényszékre, 2013. szeptember 9-én Forrás: MTI/Beliczay László

Aztán a testvére barátjára is rátámadt, ő is súlyosan megsérült, de neki sikerült eljutnia a szomszédba, ahol hívták a rendőrséget. A TEK a tetthely közelében kapta el H. Csanád Jutast.

Hét áldozatán összesen 265 vágást és szúrást találtak.

A férfi beismerő vallomást tett, de megjegyezte, hogy démoni befolyás alatt állt. A törvényszék húsz évig tartó kényszergyógykezelésre ítélte. Idén májusban felvetődött annak a lehetősége, hogy szabadon távozhat az intézetből, amiről édesanyja és ismerősei hallani sem akarnak.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!