Egymilliárdos támogatás jut a budaörsi Szent Benedek Iskola felújítására

NEPOMUKI SZENT JÁNOS; MENCZER Tamás
Budaörs, 2021. szeptember 3. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára beszédet mond a budaörsi Szent Benedek Iskola évnyitó szentmiséje után a budaörsi Nepomuki Szent János-templomban 2021. szeptember 3-án. Menczer Tamás bejelentette, hogy a kormány közel egymilliárd forintos támogatást nyújt a budaörsi iskola tetőterének felújítására. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány közel egymilliárd forintos támogatást nyújt a Szent Benedek Iskola budaörsi tagintézménye tetőterének felújítására és az intézmény bővítésére - jelentette be a pénteki tanévnyitón a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás hozzátette, hogy ez a tanév sokkal biztonságosabb körülmények között kezdődik, mint az előző, hiszen a járvány elleni védekezéshez rendelkezésre áll a vakcina.

Mindenki beoltathatja magát és védetté válhat a vírussal szemben

- húzta alá. A politikus köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a digitális oktatásban és működtették a rendszert. Úgy vélte:

Az államtitkár szólt arról, hogy az iskola melletti templomban tartott tanévnyitó jól mutatja azokat az értékeket, amelyeket fontosnak gondol az iskola, ilyen a család és a haza szeretete, a munka becsülete.

- mondta Menczer Tamás.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltáskor tíz egyházi iskola létezhetett 2400 diákkal, 2010-ben ez a szám 112 ezer fölé emelkedett, 2021-ben közel 240 ezer gyerek kezdte meg az évet egyházi intézményben.