Ma tanácskoznak az egyetemi modellváltásról

Unilife tanulás egyetemelőtt tipp egyetemi élet
Segítsd a jövőbeli pályafutásodat azzal, hogy már a tanulmányaid alatt tapasztalatot szerzel.
Vágólapra másolva!
A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, a Pécsi Polgári Szalon Egyesülettel és a Pillér Egyesülettel közösen ma tartja tanácskozását az egyetemi modellváltásról „A nemzeti felsőoktatás jövője: kihívások és válaszok" címmel. A tanácskozás fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A tanácskozást az Origo élőben közvetíti.
Vágólapra másolva!

A konferencia az egyetemi modellváltás legfontosabb kérdéseit és kihívásait tűzi programjára azzal a szándékkal, hogy építő vitát kezdeményezzen az érintett szereplők képviselői között, és hogy

meghatározza a modellváltás hosszú távú célját, kijelölje eszközeit, azonosítsa a kihívásokat és megfogalmazzon rájuk válaszokat, a már rövid távon várt eredményekkel együtt.

Magyarország első egyetemének székhelyén, Pécsett megrendezendő tanácskozáson felszólalnak az egyetemi, kormányzati, tudományos, üzleti és társadalmi élet vezetői, kiemelt szereplői és szakértői, a résztvevők sorában pedig az érintett szervezetek vezetői és döntéshozói foglalnak majd helyet.

A tanácskozást követően sajtótájékoztatón számol be az ott elhangozottakról Náray-Szabó Gábor, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökségi tagja; Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos és Kristóf Péter, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület tagja, a sajtótájékoztató moderátora.

A részletes programot és az előadók névsorát az alábbi linken tekintheti meg.

A tanácskozást és az azt követő sajtótájékoztatót élőben követheti itt az Origón.