Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Karácsony Gergely kimerészkedett a Blahára, rajta nevet az internet

Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely csütörtökön megpróbálta azt a képét mutatni, mintha érdekelné, hogy mi folyik a fővárosban, ezért a Blaháról jelentkezett munkásruhában. A főpolgármester a videóban azt állította, hogy flakonokkal megdobáltak munkásokat, ám erre semmilyen bizonyíték nincs. Wintermantel Zsolt egy képet kivágott Karácsony videójából, és arra kérte az embereket, hogy adjanak címet a képnek. Rengeteg javaslat érkezett, most megmutatjuk a legjobbakat!
Vágólapra másolva!

A felújítás alatt álló Blaha Lujza térről jelentkezett csütörtök reggel Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi médiában. Videójában és az ahhoz tartozó bejegyzésben arról beszélt, hogy szerdán flakonokkal dobáltak meg munkásokat, de erre semmilyen bizonyíték nincs, mindez pusztán próbálkozás azért, hogy az emberek ne a főpolgármester által okozott elviselhetetlen dugókról, vagy az esztelen biciklisávokról beszéljenek.

Karácsony persze semmilyen bizonyítékot nem mutatott be az esetről, így nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a főpolgármester megint nem mondott igazat.

Alaposan helyretették Karácsonyt

Karácsony akciójával kapcsolatban Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi képviselője az alábbi posztot tette ki:

A címadáshoz rengeteg komment érkezett, most mutatjuk a legjobbakat:

Forrás: Origo

Forrás: Origo

Forrás: Origo

Forrás: Origo

Forrás: Origo

Óriási a káosz a Blahán

Mint arról korábban beszámoltunk, csigatempóban halad a Blaha Lujza tér felújítása, miközben keresztbe-hosszába dugó van. Az építőanyagok összevissza ledobálva, még a járdára is, a munkagépek állnak, a melósok meg a lapátot támasztják. A főpolgármestert mindez nem érdekli, hisz kampányol: lekötik egyéni politikai ambíciói.

Az iskolakezdéssel még lehetetlenebbé vált a közlekedés a fővárosban, a Blaha Lujza téren átjutni beletelik egy órába is.

Közben az autósoknak legalább van idejük megfigyelni, mi folyik itt! „Ordas nagy a kupleráj, sose készül el ez a tér!" – legyint egyikük lemondóan. Fel van túrva minden, törmelékek, szálló por és lapátnyelet támasztó munkások mellett araszol a kocsisor. Csövek a járdán, betonelemek elhajigálva, szerszámok összevissza...

„Mi szeretünk itt dolgozni, közel a dohánybolt és az élelmiszerüzlet, nekünk ez teljesen megfelel" – rántja meg a vállát az egyik munkás arra a kérdésre, miért ilyen ráérős a munka. „Amúgy minden a terv szerint halad" – teszi még hozzá.

Az útlezárások és a dugók csak a leglátványosabbak a problémák közül

Továbbra is elképesztő méretű káosz van Budapesten Karácsonyék átgondolatlan útlezárásai és kihasználatlan biciklisávjai miatt.

Az elmúlt másfél évben számos olyan megalapozatlan közlekedésfejlesztési és felújítási projekt indult el Budapesten, amely megbénította az autós forgalmat és a tömegközlekedést.

Az augusztusban tapasztalható dugók, valamint a szakmai szervezetek figyelmeztetése ellenére a főpolgármester nem tett érdemi lépéseket az elviselhetetlen állapotok felszámolásáért, így megjósolható volt, hogy az iskolakezdés miatt tovább romlik a helyzet. Miközben az iskolakezdés reggelén hatalmas káosz alakult ki a dugók miatt a fővárosban, addig Budapest főpolgármesterét szolgálati autó vitte munkába.

Totális káoszt okozott Karácsony a Blahán is Fotó: Polyák Attila - Origo

Az időben összecsúszó felújítások és a kerékpársávok kijelölése miatt kialakult dugók huzamosabb ideje nehezítik meg a munkába igyekvők és az agglomerációból érkezők életét, súlyos károkat okoznak a szállítmányozási cégeknek és a turizmusnak, nem utolsósorban növelik a károsanyag-kibocsátást.

Karácsonyék csődbe vitték Budapestet?

A főpolgármester tevékenységét jól jellemzi az is, ahogy a Gyurcsány-Bajnai kormányok közpénzkezelési gyakorlatát a főváros viszi tovább. Karácsony az adófizetők pénzéből jelentős összeget költ az általa kinevezett több tucat tanácsadóra, miközben folyton arra panaszkodik, hogy fogytán a főváros pénze.

EMELLETT TÖBB FOLYAMATBAN LÉVŐ BUDAPESTI BERUHÁZÁS IS JELENTŐS MÉRTÉKBEN DRÁGULT, ÍGY PÉLDÁUL A BLAHA LUJZA TÉR FELÚJÍTÁSA AZ EREDETI ÁRHOZ KÉPEST MÁR HARMADÁVAL, TÖBB MINT 1 MILLIÁRD FORINTTAL KERÜL TÖBBE, MÍG A LÁNCHÍD FELÚJÍTÁSÁNAK KÖLTSÉGE A TARLÓS-ÉRÁBAN MEGÁLLAPÍTOTTHOZ KÉPEST TÖBB MINT AZ ÖTÖDÉVEL, 5 MILLIÁRD FORINTTAL DRÁGULT.

Gyurcsány emberei - a tehetetlen Karácsony mögött - szétlopják a fővárost.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről