Ki fizeti Jakab Péter erőszakos, fojtogató testőrét?

testőr, jakab péter
Vágólapra másolva!
A Ripost hozta nyilvánosságra azt a videófelvételt, amelyen Jakab Péter Jobbik-elnök testőre és sofőrje Hajdúhadházán, egy kampányrendezvényen rátámadt egy kutyát sétáltató férfira, akit fojtófogással vittek a földre. A férfiról azóta kiderült, hogy Rubi Gergely, a Jobbik volt országgyűlési képviselője. Sneider Tamás volt Jobbik-elnök úgy tudja, hogy Jakab gyáván letagadta, hogy a most már civil férfire támadó testőrt ismerné. Emiatt a férfi akár súlyosabb büntetést is kaphat. Az Origo megkereste a Jobbik sajtóosztályát, arra voltunk kíváncsiak, ki a férfi és ki fizeti. 
Vágólapra másolva!

Sneider Tamás volt jobbikos képviselő a közösségi oldalán arról írt, hogy az agresszív módon földre vitt férfi Rubi Gergely, a Jobbik volt országgyűlési képviselője. A botrányos esetről mobiltelefonnal felvételt készítettek az arra járók. A felvétel szerint Rubi nehezen tudott volna menekülni a szorításból:

Mint arról korábban beszámoltunk, az ügyből rendőrségi feljelentés is lett,

jegyzőkönyv rögzíti, hogy Jakab Péter testőre és sofőrje az elkövető.

Az ügy összes többi körülményét még vizsgálja a rendőrség.

Jakab gyáván letagadta a testőreit

Sneider Tamás szerint ez az eset ismét annak bizonyítéka, hogy a Jobbik a Jobbik ellen fordult, hiszen

Jakab Péter egyszerűen letagadta a testőrét, és ezzel nagy bajba keverte.

A független országgyűlési képviselő szerint

A KRESZ-ben ezt nevezik cserbenhagyásos gázolásnak. A hétköznapokban egyszerűen becstelenségnek - véli Sneider.

Az Origo megkereste az üggyel kapcsolatban a Jobbik sajtóosztályát. Azt kérdeztük: egészen pontosan kicsoda a kutyasétáltató járókelőt földre teperő férfi, mi a beosztása, és ki fizeti: a párt vagy a frakció. Eddig nem érkezett válasz, ha megérkezik, frissítjük cikkünket.