Jakab Péter szánalmasan magyarázkodott a kamuvideójáról az Origónak

JAKAB Péter
Budapest, 2021. május 25. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Miután a héten kiderült, hogy Jakab Péter a Jobbik barcsi önkormányzati képviselőjelöltjével forgatott egy panaszkodós kamuvideót, megkérdeztük tőle, mégis hogyan kommentálja a lebukást. A Jobbik-központ meglehetősen agresszív válaszában szánalmas módon vette védelmébe a pártelnököt: azt írták, hogy Jakab nem ismerte a siránkozó hölgyet, csupán a véletlen műve, hogy találkoztak.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délelőtt több kérdést is elküldtünk Jakab Péternek, és a Jobbik sajtóosztályának a kamuvideós üggyel kapcsolatban.

Többek között afelől érdeklődtünk, hogy tudta-e a pártelnök a kampányvideó forgatásakor, hogy pártja volt barcsi képviselőjelöltjével beszélget, vagy csak később értesült róla. Amennyiben nem tudta, akkor kit tart felelősnek az erősen megtévesztő felvételért, ha pedig tudta, akkor miért vállalta be az előre megrendezett jelenetet.

Rákérdeztünk arra is, utólag megbánta-e, hogy közösségi oldalán megjelentette az anyagot, illetve tervez-e bocsánatot kérni a történtekért, és lesz-e bármiféle politikai következménye az ügynek.

A Jobbik-sajótosztály dühös hangvételű válaszában azt bizonygatta nagy erővel, hogy Jakab a párt vezetőjeként nem ismerte a barcsi jelöltet. "Jakab Péter számtalan emberrel találkozik országjárása során, jobbikosokkal is, meg nagyon sok kiábrándult fideszessel is. Sajnos, nem ismeri mindegyiket személy szerint" - írták.

Még azt is hozzátették a pártelnök védelmében, hogy "a fideszes lakájmédiumok sugalmazásával szemben Jakab Péter nem ismerte az említett hölgyet, az élettörténetét sem. Azt sem tudja, hogy hol nyaralt."
Bár egyértelműen igazolást nyert, hogy a siránkozó nő nem külföldön, hanem Fóton él, a Jobbik központ azt hangoztatta, hogy "a hölgy azért kényszerült elhagyni a hazáját, mert több diplomával megélhetési gondokkal küzdött".
Jakab Péter dühöngve ugyan, de elismerte, hogy a Jobbi kegyik képviswlőjeklöltje Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy megírtuk, Jakab Péter nemrégiben feltett egy videót a Facebook-oldalára, amin egy negyven év körüli szőke nő arról panaszkodott neki, hogy két diplomával sem tud elhelyezkedni itthon, ezért családjának az ellátása érdekében kénytelen Ausztriában dolgozni. Mint kiderült, a siránkozó nő Opra Rita, a Jobbik barcsi képviselőjelöltje volt a legutóbbi önkormányzati választáson.

Ráadásul az sem bizonyult igaznak, hogy Ausztriában dolgozik, hiszen jelenleg Fóton él, és bírósági végrehajtás van ellene. Sőt, az is hazugság volt, hogy rossz körülmények között él: közösségi oldalán azzal dicskedett, hogy tíz napig nyaralt Horvátországban egy tengerparti szállóban.