Fiatal lányok kergethették öngyilkosságba a vajai gimnazistát

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Nem látott más kiutat az iskolai zaklatások elől, felakasztotta magát a 16 éves vajai gimnazista, Tisza Gábor, akinek tragédiája az egész országot megrázta. A fiát gyászoló anya azt mondta, hogy a középiskola eddig még nem vette fel vele a kapcsolatot. Az édesanya soha nem tud megbocsátani fia zaklatóinak, de úgy gondolja, az sem a családján, sem Gáboron nem segít, ha jogi útra terelné az ügyet.
Vágólapra másolva!

A fiatal fiú a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumba járt, az intézmény épületére egy fekete zászlót helyeztek ki, a honlapjukon pedig egy üzenetet olvasható: "Az intézmény teljes körűen együttműködik az eset kivizsgálásában a hatóságokkal. Minden segítséget megadunk az iskola diákjainak, dolgozóinak a tragédia feldolgozásához, osztozunk a család fájdalmán."

Mint azt korábban az Origo is megírta, a 16 éves gimnazista kedden lett öngyilkos, miután nem tudott szabadulni az iskolai zaklatói elől. A Blikk úgy tudja, az osztály nagy része benne volt a csúfolásban, és Gábort a lányok sem kímélték.

A fiú némán tűrte, amikor „homárfejűnek", „hülye gyereknek" nevezték, jóllehet ennél még cifrább jelzőket is a fejéhez vágtak, csúnyán beszéltek vele.

Amikor otthon néha-néha szóba került a barátnő téma, a fiú csak elpityeredett.

Nem tud megbocsátani a zaklatóknak

Az édesanya soha nem tud megbocsátani fia zaklatóinak, de úgy gondolja, az sem a családján, sem Gáboron nem segít, ha jogi útra terelné az ügyet.

– mondta Lovas Edina a lapnak.

"Gabi pénteken beszélt az osztályfőnökével, aki azonnal összehívta az osztályt, beszélt a gyerekekkel. Az osztályfőnök biztosította Gabit arról, hogy nem piszkálják többé, illetve ha bármi nyomja a lelkét, forduljon hozzá bizalommal.

Arra nem tudunk rájönni, mi történhetett abban a három napban, amelyek végül a tragédiához vezettek"

– mondta Edina, aki most a fia temetését szervezi.

„Hosszú barátság kötött össze minket. Mindig csendes gyerek volt, csak pár embert fogadott a bizalmába. A hétvégén összefutottunk, beszélgettünk, de nem vettem észre, hogy probléma lenne. Azt viszont elmondta, hogy piszkálják az iskolában. Amikor megtudtam, hogy meghalt, el sem akartam hinni. Nem volt rossz gyerek, mindig jó volt" – emlékezett vissza egy barát.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t!

Címlapi képünk illusztráció.