Beteg nyugdíjasokat fosztott ki egy tompai nő

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Börtönbe kerülhet az a tompai nő, aki több beteg, nyugdíjas embert is kifosztott az utcán, vagy a lakásukban, kihasználva védtelenségüket és óvatlanságukat.
Vágólapra másolva!

A tompai nő több idős, beteg ember értékeit szerezte meg, kihasználva azok rossz egészségügyi állapotát. Rendszeresen megjelent egy betegeskedő asszony házában, majd miután elnyerte a bizalmát, kifigyelte, hol tartja a pénzét.

Kihasználva az asszony óvatlanságát, tavaly, december 9-én ellopta a pénztárcáját a benne lévő 20 ezer forinttal együtt.

Az asszony nem engedte be a házába a nőt, de néhány héttel később véletlenül összefutottak. Ekkor a nyugdíjas asszony a biciklijét tolta az utcán, miközben a kezébe vette a pénztárcáját. Ügyetlensége miatt

elejtette és kiszóródott belőle a pénz. A nő felmarkolta és az asszony kérésére sem adta neki vissza, ehelyett elszaladt.

A kép illusztráció Forrás: 123rf.com

Egy hét múlva, január 6-án a nő bement egy egyedül élő, nehezen mozgó, betegeskedő férfi nyitott házába, mivel megtudta, hogy nemrég kapta meg a nyugdíját. A szobában

beszélgetni kezdett a férfival és közben levette, amit úgy tette az asztalra, hogy távozáskor a kabáttal együtt a férfi 54 ezer forintját is felmarkolja.

Egy hónappal később a nő az utcán beszélgetni kezdett egy láthatóan rossz egészségügyi állapotban lévő, nyugdíjas asszonnyal, akinek

elterelte a figyelmét, és kivette a kosarából a neszeszerét, amivel elmenekült. Mint kiderült, az idős nő pénze és kulcsa mellett arany gyűrűk és karkötők is voltak nála.

Az ügyészség a büntetett előéletű nő ellen kifosztás miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta vele szemben. Ügyében a kiskunhalasi bíróság bírója dönt majd.