Ákos az Arénába hívta Erdő Pétert, aki nem rettent el a rockkoncerttől

Kovács Ákos, Erdő Péter,
Vágólapra másolva!
Kovács Ákos énekes, dalszerző a producere az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszának. Mielőtt igent mondott volna a felkérésre, a Kossuth-díjas énekes elhívta Erdő Péter bíborost a koncertjére a Budapest Arénába. Ákos a NEK-himnusz munkáiról mesélt a Metropolnak, és azt is elárulta, mit remél a budapesti világtalálkozótól.
Vágólapra másolva!

„Amikor az atya felkért erre a munkára, azt mondtam neki, nagyon szépen köszönöm a bizalmat, de előbb nézze meg, hogy mit csinálok.

– mesélte Ákos a Metropolnak. Azt is elárulta: fantasztikus személyiségnek tartja Erdő Pétert, aki a munkának minden részletét azonnal átlátta, és akitől valóban atyai bizalmat kapott.

Erdő Péter nem rettent el Ákos rockkoncertjétől Forrás: Metropol/Nagy Zoltán

„Végül az a döntés született, hogy a 83 évvel ezelőtti budapesti kongresszus himnusza maradjon, hogy hidat teremtsen az 1938-as és a 2021-es budapesti világtalálkozó között.

– avatott be az előzményekbe Ákos, aki a himnusz mellé egy imázsfilmet is készített saját forgatókönyve alapján. Az énekes hozzátette, rendkívül fontosnak, történelmi jelentőségű dolognak tartja, hogy a katolikus világ Budapesten találkozik.

„Nem sok olyan ország van, amelyik 100 éven belül kétszer is otthont ad egy ilyen nemzetközi eseménynek.

Remélem, így is lesz – fogalmazott Ákos, aki a kongresszus Forráspont Ifjúsági estjén együtt énekel 19 éves Anna lányával.