Koncertekkel, családi nappal és szentmisével folytatódnak az Eucharisztikus Kongresszus programjai

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, megnyitó, Budapest, vallás, keresztény
Budapest, 2021. szeptember 5. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek köszöntőt mond az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megnyitó ünnepi szentmisén a Hősök terén 2021. szeptember 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Margitszigeten beszélgetésekkel, koncertekkel és előadásokkal színesített családi napot tartanak szombaton a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus részeként, kora este pedig Erdő Péter bíboros tart szentmisét a Kossuth téren.
Vágólapra másolva!

A szombat kora esti ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutatja be a Kossuth téren. A szentmise előtt beszédet mond I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka. A szentmise végén

a hívek gyertyás menetben vonulnak a Hősök terére.

Családi nap a Margitszigeten

A kongresszus margitszigeti családi napján, az Alsó-Nagyréten két színpadon lesznek programok, továbbá 70 sátorban mutatkoznak be a szerzetesrendek, katolikus közösségek, lelkiségi mozgalmak.

Fellép mások mellett Szalóki Ági előadóművész, Lackfi János költő, Mező Misi és az Euchariszt Együttes, a Kaláka Együttes és az Irish Coffee zenekar.

A sátrakban kerekasztal-beszélgetések, előadások, gyónási lehetőség, kézműves és interaktív foglalkozások várják a résztvevőket.

Az esemény végén a résztvevők Székely János szombathelyi megyés püspök vezetésével vonulnak majd az esti ünnepi szentmise helyszínére, a Kossuth térre.