Főleg kidőlt fák és leszakadt vezetékek miatt hívják a tűzoltókat a vihar után

2021.07.19. Budapest, eső, esernyő, vihar, kidőlt fa, pocsolya, víz, gyalogos, autó, közlekedés, utazás, utas,
Vágólapra másolva!
Baranya, Somogy és Csongrád-Csanád megyében is nagy károkat okozott a vasárnap délutáni vihar - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
Vágólapra másolva!

Több mint 100 helyre hívták a tűzoltókat Baranya megyében

A vasárnapi viharok miatt rövid idő alatt több mint száz helyre riasztották a tűzoltókat Baranyában, a legtöbb bejelentés Pécsről érkezett.

Segítséget elsősorban leszakadt faágak eltávolításához kértek a lakosok.

Somogy megyében is a szokásosnál többször riasztották a tűzoltókat.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, és a viharos szélben kellő óvatossággal haladjanak el épületek, fasorok mellett. Ha bajba jutott embert, sérült közművet látnak, tegyenek bejelentést a 112-es telefonszámon.

A Mávinform azt írta, hogy

Vízvár és Babócsa között fák dőltek a vasúti pályára,

az eltávolítás hosszabb időt vesz igénybe. Emiatt pótlóbuszokat állítanak be az utasok elszállításához a Szombathelyről Pécsre tartó 8904-es és a Pécsről Szombathelyre tartó Pannónia InterRégió vonatok helyett.

Csongrád-Csanád megyében is károkat okozott az időjárás

Csongrád-Csanád megyében már több mint ötven bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási ügyeletre.

Forráskúton leszakadt egy elektromos vezeték és tüzet okozott.

Sándorfalván, a Pusztaszeri utcában villanyvezetékre dőlt egy fa. Mindkét helyszínre a szegedi hivatásos tűzoltók vonultak ki. Mártélyról is több bejelentés érkezett villanyvezetékre dőlt fa miatt. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók vonulnak az esetekhez. Szegeden az Osztrovszky utcából, a Rigó utcából, a Gesztenye utcából és a Szív utcából is érkezett már bejelentés a kidőlt fák, a letört ágak és a leszakadt vezetékek miatt.

A legtöbb bejelentés Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Kistelekről és Makóról érkezett.

A megye tűzoltói dolgoznak a károk felszámolásán.

Jász-Nagykun-Szolnok megyét is elérte a vihar

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is több helyszínen kérték már a tűzoltók segítségét viharkárok felszámolásához.

Rövid idő alatt több mint száznegyven helyszínre riasztották a megye egységeit.

Tiszaföldváron, a Kossuth téren egy nagy méretű fa kidőlt, amely akadályozza a forgalmat. A helyi önkormányzati tűzoltók eltávolítják a fát. Az Aranykert úton lakóházra, a Kőrösi Csoma Sándor úton úttestre dőlt fa eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét. Szolnokon, a Lovas István utcában több faág akadályozza a forgalmat, a város hivatásos tűzoltói motoros fűrésszel eltávolítják. A Templom út és a Szapáry utca kereszteződésében platánfa ága akadályozza a gyalogos forgalmat, a város hivatásos tűzoltói megszüntetik a veszélyhelyzetet. Tiszakürtön, a Fő utcában is kidőlt egy fa, a szarvasi hivatásos tűzoltók fűrésszel avatkoznak be. Mezőtúron, a Nagy Imre utcában egy tizenöt méteres platánfa ága garázsra dőlt, a mezőtúri hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre.