Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ölni is képes lett volna a nyugdíjas asszony ékszereiért a szentendrei tolvaj - videó

illusztráció, rendőrautó, rendőr, rendőrség
Vágólapra másolva!
Fojtogatta, halálosan megfenyegette, majd kirabolta a megtámadott nyugdíjas asszonyt egy ámokfutó Szentendrén. Áldozatát azzal sikerült megfélemlítenie, hogy azt mondta: megöli, ha nem adja oda neki az ékszereit. A rablás után egy szentendrei zálogházba adta be a zsákmányolt ékszereket, majd a közeli kebabosnál evett, ekkor fogták el a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Az 51 éves nő először megszólította a nyugdíjas asszonyt az utcán, majd beszélgetés közben, szinte észrevétlenül a Duna-parti erdős részre irányította, ahol már senki sem láthatott rájuk - számolt be róla a Tények.

Az erdős részhez érve a tolvaj fellökte és halálosan megfenyegette az asszonyt.

Azt mondta neki: "megöllek, nehogy sikítsál".

Ezután rátérdelt, fojtogatni kezdta az asszonyt, majd az ékszereit követelte tőle. Átkutatta a táskáját, elvett tőle 10 ezer forintot és a gyűrűit. Mielőtt elment volna, még megfenyegette, hogy ha bárkinek el meri ezt mondani, megöli őt.

Az 51 éves nő nem így emlékszik a történtekre. A Tények beszélt Hadházi Kornéllal, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjével, aki azt mondta:

a tolvaj szerint a nyugdíjas asszony elesett, önként adta át neki a 10 ezer forintot, de ő annyira meg volt ijedve, hogy elszaladt.

Azt is mondta a rendőröknek, hogy be volt nyugtatózva, ezért nem értette, mit akar tőle a nyugdíjas asszony. A zsákmányolt gyűrűt először a 51 éves nő élettársa próbálta beadni a helyi zálogházba, de mivel nem voltak nála igazolványok, az nő intézkedett.

A becsüs már jól ismerte, eddig is szinte hetente járt hozzá ékszerekkel. A gyűrűkért 42 ezer forintot kapott.

A nőre és az élettársára kebabozás közben csaptak le a rendőrök, rablás miatt indítottak ellene nyomozást.

Címlapi képünk illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről