Nagy az érdeklődés az önkéntes katonai szolgálat iránt

Hazaérkeztek az afganisztáni külszolgálat utolsó magyar katonái galéria
Kecskemét, 2021. június 8. Az afganisztáni szerepvállalás befejeztével Magyarországra érkezett utolsó váltás katonái a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison 2021. június 8-án. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Már közel 400 fiatal jelentkezett az önkéntes katonai szolgálatra - közölte Benkő Tibor honvédelmi miniszter. 
Vágólapra másolva!

Egy hónappal ezelőtt jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter, hogy a Magyar Honvédség új szolgálati jogviszonyt vezet be, az Önkéntes Katonai Szolgálatot. A miniszter a honvedelem.hu oldalnak azt mondta, hogy most fő célcsoportként olyan fiatalokat szólítottak meg, akik kénytelenek egy időre tanulmányaikat szüneteltetni, mert vagy nem sikerült bejutniuk az általuk kiválasztott oktatási, felsőoktatási intézménybe, vagy valamilyen oknál fogva el kellett halasztaniuk tanulmányaik megkezdését, és erre az időre stabil kereseti lehetőséget keresnek.

Népszerű az önkéntes katonai szolgálat Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Benkő Tibor közölte, hogy a társadalom és azon belül a fiatalok nyitottak és érdeklődők ezekben a kérdésekben, sőt támogatják a honvédelem ügyét.

Még 2010-ben csak 17 tartalékos katonával rendelkezett a Magyar Honvédség, mára ez a szám meghaladta a 11 ezret. A jelentkezési időszak még tart, augusztus 31-ig várjuk a jelentkező fiatalokat – tette hozzá.

Örömmel tapasztaljuk, hogy vonzó alternatívát tudnunk kínálni, mert a rendkívül rövid jelentkezési határidő mellett, a regisztráltak száma már meghaladta a 380 főt.