Nagy a torlódás, órákat kell várni a röszkei és csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyeken

Röszke, határ, határátkelő, ellenőrzés, koronavírus, 2020.07.15., maszk, arcmaszk, védőmaszk, kesztyű, védőfelszerelés, rendőr, rendőrség
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A szabadságukról Nyugat-Európa visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyek belépő oldalán szombaton délelőtt - közölte a rendőrség a honlapján.
Vágólapra másolva!

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen az autóval Szerbiából érkezőknek háromórás, az oda tartóknak kétórás a várakozás. Az autóbusszal utazóknak mindkét irányban egy-egy órát kell várakozniuk.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen is, ahol mindkét irányban egy-egy órát kell várakozni. A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani.

Szerbia felől igénybe vehető a röszkei, a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, amely 7-től 19 óráig fogadja az utazókat.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen az autóval Romániából érkezőknek két órát kell várakozniuk a határátlépésre. A nagylaki és a kiszombori közúti átkelő belépő oldalán szintén kétórás a várakozás.

A Románia felé utazó magyar és román állampolgárok a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is használhatják vasárnaponként 7 és 15 óra között.