Eltűntek az erőszakos koldusok az Örs vezér térről - videó

bűnbanda örs vezér tere
Vágólapra másolva!
Már nem üvöltözik az erőszakos koldusbanda az Örs vezér téren, mióta éjjel-nappal rendőrök felügyelik a környéket. Nincs mocsok, nem fekszenek részeg emberek a földön, ezért a környékbeliek és a járókelők pedig nagyon hálásak a rendőröknek. A Metropol a helyszínen járt, hogy megnézze, hogyan változott az Örs vezér tér az agresszív kéregetők eltűnésével.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, egy bűnbanda fészkelte be magát az Örs vezér térre, aminek a tagjai jól szervezetten, hajléktalanként kéregetnek az emberektől, és zargatják őket. Nemcsak az erőszakos jellemükkel volt baj, a látvány is elviselhetetlenné vált a környéken, ugyanis a részeg koldusbanda szemetet, ürüléket, vizeletet hagyott maga után az aluljáróban. Miután a Metropol az első cikkében beszámolt a bandáról,

behatoltak a szerkesztőségbe, és próbálták felelősségre vonni az újságírókat.

A lap újra ellátogatott az Örs vezér térre, hogy megnézzék, mi változott, mióta cikkük nyomán megerősítették a rendőri jelenlétet a környéken. Azt írják, négy egység látja el a szolgálatot a nap 24 órájában, ennek köszönhetően ma már az Örs vezér tere békés és biztonságos,

az agresszív kéregetők úgy eltűntek, mintha sosem lettek volna ott.

Eltűntek, talán vissza se jönnek

„Ezek nem is hajléktalanok voltak, hanem inkább csavargók, sokszor jól szituált fiatalok" – mesélte Dia a Metropolnak az Örs vezér terén, ahol a rendőrség razziát tartott.

mert ezek az alakok sokszor durván beszóltak. Aki szolidabb típus, arra még jobban rászállnak. Múltkor egy alacsony, vékony kis nőt vegzáltak, aki félénken elutasította őket.

Na, ezek rákezdték az ordítozást, azt kiabálták: K....a anyád, megdöglesz!

Volt egy eset, igaz, nagyon régen. Egy fiatal lány, 20 éves sem volt, betalálták, pénzt kértek tőle. Kedvesen válaszolt, de nem adott. A nyomába szegődtek, és végül lelökték az aluljáró lépcsőjén. Szegényke úgy gurult le és verte be a fejét, hogy meghalt. Ezt nem tudom elfelejteni. Most tök jó, a rendőrségnek hála, teljesen nyugodtan át tudok sétálni a téren, sehol sincsenek, ahol korábban randalírozni szoktak" – mondta el a Metropolnak Dia.

"Ezeknek nincs veszítenivalójuk"

„Ha leállsz itt egy cigit elszívni, már jönnek, hogy adjál egy szálat, tesó! – mesélte az egyik járókelő a lapnak.

Amit talál nálad, azt viszi. Ezeknek szerintem drogra kell a pénz, és bepöccennek. Ha nem kapják meg, egyszerűen elmegy az agyuk sétálni. Eltömítik a jegykiadó automatákat is, láttam nem egyszer, hogy kiveszik a kis műanyag darabot vagy papírkát, és zúdul kifele az apró, amiből kannás bort vesznek vagy drogot, és itt őrjöngnek tőle. Ez 20 éve is így volt, de rendőr nem volt ennyi, mint most. Jó lenne, ha itt maradnának sokáig, örülök nekik!" - panaszkodott.

Ha kell, még több rendőrt küldenek

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság folyamatosan értékeli és elemzi a főváros egyes területeinek bűnügyi és közbiztonsági helyzetét, amelyben figyelembe vesszük a lakossági bejelentéseket is" – tájékoztatta a Metropolt Kutsera Juhász Bettina rendőr alezredes. Azt is hozzátette, már most

nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak a járókelők részéről, és ha kell, tovább fogják emelni a rendőrök létszámát az Örs vezér téren.