Bántalmazta és elhanyagolta kislányát egy hódmezővásárhelyi férfi

bántalmazás gyerek lány Anya kérlek, ne bánts megint!
Vágólapra másolva!
Egy hódmezővásárhelyi férfinak meghalt a felesége, ami után teljesen elhanyagolta a 9 éves lányát. Éveken keresztül nem gondoskodott a higiéniájáról és öltöztetéséről, valamint többször is megverte, előfordult, hogy a nadrágszíjával.
Vágólapra másolva!

A férfi felesége 2016-ban halt meg, ezek után egyedül nevelte a 9 éves kislányát. Éveken keresztül, 2020 tavaszáig súlyosan

elhanyagolta a gyereket, nem figyelt a higiéniájára, ruháira, nem tartotta a tisztán az otthonukat, valamint télen nem fűtötte fel a házat.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Rendszeresen kaptak ruha adományokat, de azokat ki sem csomagolta. A lány nem fürdött rendszeresen, az iskolába is piszkosan, ápolatlanul ment be. Előfordult, hogy hetekig ugyanazt a ruhát és fehérneműt hordta.

Ezt az iskolában is észrevették és biztosítottak neki arra lehetőséget, hogy ott zuhanyozhasson, hajat moshasson. A tanárok és az osztálytársak tisztálkodási eszközöket, ruhákat, fehérneműket gyűjtöttek a lánynak, így próbálták pótolni az apa elhanyagolt kötelezettségeit.

Ezeken kívül a férfi érzelmileg is elhanyagolta a gyerekét, nem segített neki feldolgozni az anyja halálát, sőt, rendszeresen ok nélkül kiabált és veszekedett vele.

Hetente többször meg is verte, tenyérrel arcon ütötte, illetve több alkalommal a nadrágszíjjal verte meg. Ezek miatt a lánynak többször is voltak látható sérülései.

Mindezzel együtt a férfi súlyosan veszélyeztette a lánya testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetésével, könnyű testi sértéssel, és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszakkal vádolja a férfit.