Elítélték az a nőt, aki vendégmunkásokat fosztott ki Komáromban

Vágólapra másolva!
Jogerősen három év és tíz hónap börtönre ítélték ma azt a letartóztatás alatt álló nőt, aki nyolc hónap alatt tizennégyszer lopott külföldiektől több komáromi hotelből és munkásszállóról.
Vágólapra másolva!

2019. július 21-e és 2020. március 27-e között

komáromi apartmanokba, munkásszállásra és hotelbe surrant be egy nő, ahonnan dél-koreai, mongol és thai vendégmunkások értékeit vitte magával,

többek között pénztárcát, pénzt, iratokat, laptopot, illetve bankkártyákat.

A legsúlyosabb eset 2019. december 30-án volt,

a nő aznap hajnali 4 órakor bement a komáromi munkásszállásként működő apartmanház egyik szobájába, ahonnan ellopta egy dél-koreai férfi hátizsákját, benne a mobiltelefonjával, Notebookjával és annak tartozékaival, merevlemezzel, pendrive-val, a személyigazolványa, útlevele és jogosítványa, pénztárcája mellett. 2000 eurót is ellopott tőle. Ezzel

összesen 900.420 forintnyi kárt okozott a férfinak.

A nőt tavaly januárban letartóztatták. A másodfokú bíróság március 5-én megszüntette a letartóztatását.

A nő kihasználta, hogy szabad. Március 27-ről 28-ra virradóan bessurrant egy komáromi hotel szobájába és ellopta egy dél-koreai férfi válltáskáját, amelyben benne volt a pénze az irataival és a bankkártyáival együtt.

Ez alkalommal 232 ezer forintos kárt okozott. Az egyik bankkártyával kétszer is vásárolt egy komáromi dohányboltban 1.310 forint és 3.380 forintért, és egyszer a bankkártya letiltása után is megpróbált fizetni vele 1.320 forint értékben.

A Tatabányai Járásbíróság bűnösnek mondta ki a nő és

3 év 10 hónap börtönbüntetést szabott ki, és közel 2 millió forint vagyonelkobzást alkalmazott vele szemben.

Az ítélet jogerős.