Nem hibázott a felborult tűzoltóautó sofőrje, mégis meghurcolták

Vágólapra másolva!
Két éve Vácott egy tűzoltóautó a diákoknak tartott bemutató közben hirtelen megbillent, egy ideig két keréken ment, majd az oldalára borult. A járműben öten utaztak, őket kórházba szállították. A Blikk megtudta, hogy az autó vezetőjét a katonai ügyészség közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítja., miközben a szakértői vélemény kimondja, hogy a vezető nem hibázott, sőt, többet tett, mint elvárható lett volna.
Vágólapra másolva!

A felborult tűzoltóautó sofőrje, Gredely György azóta már leszerelt.

"Nagyon hosszú időt húztam le a tűzoltóknál, nekem ez a hivatásom volt. A szívem majd megszakad, hiszen oktató és mentor is voltam, de talán így jobb mindenkinek. Azt azonban képtelen vagyok felfogni, hogy miért döntött így az ügyészség. Ha nem vagyok ennyire észnél, és nincs meg a kellő rutinom, akár több ember is meghalhatott volna a balesetben" – panaszolta a Blikknek György, aki jelenleg buszsofőrként dolgozik.

A szakértői vélemény mellett a tanúk is mind azt vallották, hogy György vétlen volt a balesetben, az ügyészség ennek ellenére előveszi őt.

"A baleset pillanatait soha nem fogom elfelejteni. Teljes nyugalommal készültünk a bemutatóra, előtte mindent jól begyakoroltunk, átbeszéltünk. Amikor eljött az idő, elindultam a kocsival, de hirtelen egy operatőr ugrott elém a semmiből. Azért, hogy ne üssem el, gyors manőverezésbe kellett kezdenem a vészesen megdőlő több tonnás járművel. Szerencsére még ekkor sem ijedtem meg vagy estem pánikba, tettem, amire tanítottak, így elkerültük a tragédiát. Akkor még nem gondoltam, hogy ez a pár pillanat örökre megváltoztatja az életemet, egyszerűen csak örültem, hogy mindannyian élve megúsztuk. Maradandó sérülést senki nem szenvedett" – kesergett a volt tűzoltó.

"A jog szerint aki vészhelyzet elkerülése érdekében cselekszik, nem büntethető. Védencemet mégis meggyanúsították. Ez teljesen érthetetlen számomra" – vélekedett Gredely György védője.