Milliókkal vertek át egy rákospalotai nyugdíjast

Vágólapra másolva!
A XV. kerületi rendőrök őrizetbe vették azt férfit, aki milliókkal vert át egy idős asszonyt. A rendőrök szerint a fiatal már több nyugdíjast is megtévesztett.
Vágólapra másolva!

Több csaló téveszti meg úgy az idős, gyógyulni vágyó embereket, hogy ez eredeti ár többszöröséért kínálnak nekik olyan termékeket, amelyekről azt állítják, hogy gyógyhatásúak. Egy fiatal férfi ennek a fordítottjával próbálkozott.

Megtudta egy idős nőről, hogy hasonló csalás áldozata lett, ezért azt állította neki, hogy segít visszaszerezni a pénzét.

A 26 éves K. Zoltán ezért egy ilyen termékeket forgalmazó cég vezetőjének adta ki magát, és novemberben felkereste a 85 éves asszonyt. Tudta róla, hogy korábban is többször vett olyan eszközöket, amelyekről azt állították neki, hogy gyógyító hatásúak, de utólag mindig kiderült, hogy semmit sem érnek, és biztosította affelől, hogy visszaszerzi a pénzét.

Amikor legközelebb meglátogatta, ügyvédi költségre hivatkozva több, mint tízmillió forintot vitt el tőle azzal, hogy a visszajárót majd utólag megadja.

A nő egészen

áprilisig hiába várt, végül feljelentést tett.

A XV. kerületi rendőrök rájöttek, hogy kit kell keresniük, akit július 1-én sikerült elfogniuk. A férfit csalás miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatását.

A fiatal férfi tagadta a bűnösségét, annak ellenére, hogy korábban hasonló csalások miatt több eljárás is indult már ellene - írja a Police.hu.